Planerna för hösten börjar så smått ta form.

På jobbet bokar jag nya resor mest varje dag nu. Det är 2,5 års pandemi-avhållsamhet som plötsligt ska tas igen med resande och fysiska möten. Det flesta resorna går då med tåg, men banarbetena i Norrland fortsätter och är visst mer omfattade än de varit sedan Botniabanan. Vissa veckor finns inga tåg alls söderut och då blir det ju flyg.

Pandemin då? Ja man vet ju aldrig med den. Kommer den att slå till på nytt så att alla resor igen måste ställas in? Eller kommer den att (fortsätta) uppträda mer som en vanlig influensa? Vi känner i alla fall att vi vill göra planer nu och så får man ta det därifrån.

Småland och Blekinge

Just nu befinner jag mig i Stockholm, på väg ner till Småland där jag ska besöka och prata på en mässa i Jönköping. I helgen kommer jag att hänga kvar där nere och kolla in ett par nationalparker och ett världsarv i Småland och Blekinge.

Som en avlägsen hägring i fjärran ligger hon där.

Just nu hoppas jag bara att allt går i lås och att de får in tillräckligt med anmälningar till båten till Blå Jungfrun på fredag, så att turen inte ställs in.

Fjällen (kanske)

Visst har det blivit en tradition nu för oss att fjällvandra i september? Efter två år? Vi ska verkligen försöka få loss en helg för att åka till fjälls och vandra. Vi håller öppet vart vi i så fall åker, det får bli mer spontant.

Malta

I slutet på september åka vi till Malta på en bloggresa, det vill säga en resa där vi bjuds in av Maltas turistbyrå för att skriva. Jag var ju till Malta 2014 med Alva plus en kompis och hennes dotter. Vi hade en underbar resa och tyckte mycket om Malta.

Nu får jag åka tillbaka med Christofer och uppleva allt det som våra 11- och 12-åringar dissade då.

”Like four beautiful sisters” utbrast kyparen entusiastiskt och blinkade menande mot bordet bredvid.

Norra Portugal

Sedan i oktober bär det av till norra Portugal. Även detta en bloggresa med ett intensivt program med många höjdpunkter. Portugal är ju ett av våra favoritländer i Europa så vi ser verkligen fram emot att upptäcka även den norra delen.

Norra Portugal

Något mer?

Ja man vet ju aldrig, man får se helt enkelt vad hösten bär med sig. Men vi är mer än supernöjda om vi kommer iväg på allt detta.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

6 Comments

 1. Asta Vormeier

  Kan du berätta lite mera om hur det funkar med bloggresor?Till exempel Malta, som du nämner. Hur kontaktade turistbyrån dig, vad innebär inbjudan? Jag gillar era reportage men vill helt enkelt veta om de i vissa fall är sponsrade eller era tankar ur hjärtat.
  Vänliga hälsningar, Asta

  • Gunilla Yourstone

   Hej, jättebra att du frågar. 😊
   Ibland kommer en inbjudan från en destination om en bloggresa. Med ett färdigt program och på ett givet datum. Då är det också andra bloggare med.
   Ibland resonerar vi tillsammmans med destinationerna. Som vi träffar regelbundet på olika events. Typ ”vi skulle jättegärna vilja åka till X, kan vi ordna något tillsammans”?

   Det här med trovärdighet kan ju vara svårt och är samtidigt otroligt viktigt. Vi berättar alltid öppet om att vi befinner oss på en bloggresa. Så att det inte blir några konstigheter där.
   Det vi skriver kommer alltid direkt från oss och vi berätta vad vi tycker. Ingen spelad entusiasm. 😊
   Det är ju viktigt att vi åker på rätt resor med program som passar oss.
   Om vi upplever något på en resa, vem den än är betald av, som vi inte tycker var så bra, så brukar vi oftast utelämna det helt. Eftersom det känns fräschare att skriva positivt i stället för negativt.

   Vi känner ett rätt stort ansvar mot er läsare att vara trovärdiga i det vi rekommenderar. Och hoppas att vi över tid, de 9 år vi har hållit på, har uppnått det.

   Om du vill läsa rapporteringen från en bloggresa och se hur det ser ut, kan du tex kolla in Hamburg här på bloggen. Dit var vi i april i år.

 2. Vi drar till Centrala och Norra Portugal i slutet av september, trots att vi bor i landet har vi i de regionerna en hel del kvar att uppleva så får dela upp det i flera resor.

 3. Åh va härligt med Portugal 🤩 Jag var ju i Lissabon med omnejd i somras ❤️

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *