Så sent som igår morse kändes tanken smått absurd. Att ha planer för sommaren alltså. Jag menar bortanför hänga i stugan, jobba lite, kanske gå till gymet en sväng. Äta på en uteservering en ljummen kväll. Om restaurangen möblerat rätt förstås.

Torsdags eftermiddag är läget ett annat. Jag har möte med branschen klockan 1 till 3, missar den dagliga presskonferensen. Men sen sprids nyheten snabbt, restriktionen för inrikes resor är hävd från den 13:e juni. För en kort sekund känns det som att pandemin är över nu. Men sen minns man ju. Nej inget är över på något sätt alls. Vi ska alla fortsätta att bete oss på exakt samma sätt som förut. Fast nu får vi göra det på andra platser i Sverige också än precis där vi bor.

Avstånd på 2 meter till andra, skydda riskgrupper. Tvätta händerna.

Glesbygd

Och de vaga planer vi ändå gjort, som i en dröm om en annan tid, ett annat liv, passar bra in på det. Passaten, Norrland, Glesbygden. Inga Stockholmsvecka i Visby så långt ögat når för oss om man säger så.
Så här har vi drömt och så här ser vår sommar nu ut att kunna bli.

Från nu till vecka 26

Nu har vi precis  varit iväg på en weekend till Höga kusten. Nu behövs inget mer på ett tag. Vi kommer att tillbringa tid i stugan i Järnäsklubb och åka på några dagsutflykter när vädret ställer upp och är på vår sida.

Höga kusten

Vecka 27 – Norrlandskusten

Vecka 27 har vi semester och hade ursprungligen planerat en utlandsresa med tonåringarna. Nu blir det inte så men väl Norrlandskusten. Målet är pappa i Gävle. Vi har nu i hast hyrt en lägenhet i centrala Gävle där vi ska bo. På dagarna gör vi utflykter i Gävleområdet med pappa och på kvällarna äter vi tillsammans. Alltihop utomhus och i varsin bil.

I stället för att ”dörna” ner till Gävle i ett svep som brukligt ska vi däremot i år ta god tid på oss. Bestiga landskapstoppar, sova tre nätter på olika platser längs vägen och uppleva både världsarv och nationalparker. Exakt vilka spännande äventyr som vankas, tror jag vi låter bli en överraskning tills det är dags.

Vecka 28 – jobb

Vecka 28 är jag tillbaka på jobbet igen. Christofer kanske vilar ut i stugan. Om vädret är det rätta.

Vecka 29 – hemlig resa

Vecka 29 inträffar den stora dagen. Nämligen den 13:e juli då Christofer fyller 50 år. Jag hade ju planerat en storstilad överraskningsresa utomlands för honom förstås. Men den har ju måst ställas in. Dock hoppas jag fortfarande att vi ska kunna komma iväg på samma resa i höst i stället. Om Corona-gudarna är vänliga.

Nu har jag istället planerat om och överraskningsresan går inom Sverige i stället. Mer än så säger jag inte. Vem vet, Christofer kanske läser den här bloggen??

Vart ska vi?

Vecka 30

Vecka 30 ska vi vara ute i stugan. Min tonåringar är med och min syster med man kommer upp och hälsar på.

Vecka 31

Nu är det jobb igen för min del i en hel vecka. Om vädret blir alltför bra, kanske jag pendlar in från stugan.

Vecka 32

Här har vi ju en bokning i Lofoten i Norge liggandes och skräpandes fortfarande. Frågan är hur länge man ska låta frågan bero? Dels ska det gå att lämna Sverige. Dels ska det går att komma in i Norge. Backup-planen är Hemavan i våra egna Västerbottniska fjäll och utmaningen Sommartoppar.

Blir det Lofoten…
Eller Hemavan?

Ja men typ så ser sommaren ut att kunna arta sig för oss. Givet de nya direktiven. För ett år sen hade man ju inte nöjt sig med så lite förstås. Då hade man velat ha Afrika, savanndjur, alper och Kinesiska muren. Minst.

Men som det nu är känns det ganska lyxigt.

 

6 Comments

 1. Jaha så ni planerar Lofoten?! Något särskilt ni tänker hitta på där? Själv har jag inga planer alls för sommaren. Utan om det blir något så får det bli helt spontant. Annars hade ju ett par veckor i norr varit trevligt, men men, vi får se vad som händer…

  • Gunilla Yourstone

   Ja eller planerade. Bokningen är från november förra året. 4 nätter i en stuga i Reine-området. Några trevliga vandringar, var väl planen typ. Vi har låtit bokningen vara kvar, man vet ju aldrig.

 2. Låter ändå som en härlig och innehållsrik sommar. Kram

  • Gunilla Yourstone

   Ja jag är jättenöjd med att vi nu får resa i Sverige. Ska bli superhärligt. Kanske svänger vi förbi Söderbärke också om vi hinner? 🙂

 3. Ja, detta med att släppa in svenskar i Norge känns verkligen 50/50. Jag vet inte om det framkommer tydligt i svenska medier (inte de jag läser iallafall) men det dialogen med att öppna norska gränsen mot Sverige går ut på i Norge är huvudsakligen alla de i Osloområdet som har sina stugor på svenska västkusten. Och just där är det ju flest coronafall i Sverige nu. Så det känns verkligen osäkert på om gränsen kommer att öppnas från Norges sida.

  Men vi lär ju snart få veta. Jag har också planerat en resa till Trysil, tillsammans med svensk väninna och hennes bil. Blir inte av om hon inte släpps in i Norge.

  • Gunilla Yourstone

   Vi hänger kvar ett tag till med Norge-bokningen. Och har smygbokat en stuga i Hemavan. 🙂
   Hojta om du hör något.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *