I år har vi firat jul tillsammans med mina barn, hos min syster med familj i Västergötland. De bor på en gård med hästar, får och höns, i den lilla byn Vistorp, 2 mil utanför Falköping.

Pappa har förstås också varit med.

Med tanke på hur smittspridningen utvecklats de senaste veckorna var vi rätt nöjda med att vi bokat nattåg och egen liggvagn både ner och hem. På så sätt slapp vi ju ”frottera” oss med andra resenärer, utan kunde i lugn och ro stänga vår kupédörr och hålla avstånd till andra.

Alva på promenad

En vit jul räknar man ju inte med numera i södra Sverige. Men i år föll några centimeter den 23:e och 24:e. Temperaturen höll -10 till -5 hela helgen. På juldagen och annandagen dessutom strålande sol.

Perfekt julväder alltså.

Julafton innehöll ju det vanliga med julmat, julklappar och Love Actually.

Pitepojksbak ingår.

Juldagen och Annandagen har vi gått långpromenader i det gnistrande vintervädret. Den nya pilgrimsleden, Norra St Sigfridsleden, går rakt igenom min systers by och mer eller mindre utanför deras hus. Så vi har upptäckt denna led, först åt ena hållet och sedan åt det andra.

Inlägg om detta kommer förstås separat.

Nu samtidigt som ni läser detta anländer vårt nattåg hemma i Umeå och det är dags för en jobbvecka som vanligt.

Här på bloggen börjar det annars bli hög tid att sammanfatta rese- och upplevelseåret 2021 på alla de vanliga ledderna, så det tänkte jag annars ägna mig åt i veckan.


Tags

2 Comments

  1. Så fint det ser ut, och verkar som en riktigt mysig jul! Pitepojk har jag aldrig hört talas om. Måste nog google nu 😉

    • Gunilla Yourstone

      Vi är supernöjda med vår jul, men blev förkylda allihop på kuppen! 😅
      Om du har tur hamnar din googling på mitt recept. 😉

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *