Det är en resa till Frankrike. Hur svårt kan det vara? Inom EU, Euro, Västeuropa. SAS dessutom och biljett ändå från Umeå.

Vi orkar inte hålla något större fokus i veckan innan. Nya pass är ordnade och hämtas ut tisdag. Tvättkorgen tvättas upp löpande, som alltid innan resa. Men annars ägnas fokus åt annat. Träning, Linas matkasse, jobb, hund, barn.

Torsdag upptäcker vi att det är avgång redan 6:55 på lördagen. Fredag kväll träffas vi och tränar efter mitt jobb. Tar god tid på oss. Lagar lasagne med chèvre efteråt. Receptet från Lina som Alva ratat i veckan. Plötsligt är klockan 8. Då har vi ju sagt att vi ska lämna Trulle till hundvakten! Jag får bråttom iväg. Hemma halv nio. Inget är packat. Börjar bli lite sent nu va? Gör en offensiv. Springer upp och ner i trapporna mellan tvättstugan och övervåningen. Räknar trosor och toppar. Vet ju hur jag ska få ihop det. Vad som ska med.

Men det tar ju lite tid ändå. Solglasögon som ska letas fram. Rengöringskräm och schampon som ska hällas över i mindre flaskor.

Klockan 10 är jag klar. Har tid att reflektera över den där mystiska avin från Schenker. Som skulle hämtas på OK. Inte på mitt vanliga paketställe tvärs över järnvägen.

Det kan ju inte vara min Fitbit-klocka. För den har jag ju avbeställt. För att den aldrig kom. Fast när jag  väl börjar fundera måste jag ju gå ändå. Och hämta paketet.

Det är min Fitbit. Som jag beställde från cdon.com för att det gav Eurobonuspoäng på köpet. Igår gav jag upp och avbeställde på sidan. Eftersom vi skulle åka bort.

När jag loggar in nu står det skickat den 31/8. Igår stod det bearbetas. Förstås har de inte skickat någon klocka för en vecka sedan. De gjorde en fuling och skickade den  igår är jag avbeställde pga sen leverans. Men nu står jag ju här med klockan inför resan, så det blev ju rätt bra. Men tror inte att jag handlar på cdon igen. Inga bra vibbar. Inte deras förtjänst att det löste sig om man säger då.

Sen har vi visst en sista maskin som ska hängas. Och en klocka som ska laddas och grejas med. Det blir en lång och sen kväll det här. Nästa gång, då ska vi vara mer på tå. Och förberedda.

4 Comments

 1. haha jag känner sig igen den där känslan… gott om tid. gott om tid. PANIK! ingen tid! 😀

  Men jag har iallafall börjat att ha halvfärdiga rese necessär för att spara in lite på packningstiden. Och jag får nog erkänna att det är samma visa sen när man kommer hem igen, det tar vääääldigt lång tid att packa upp väskan 😛

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är konstigt hur man kan intala sig att det är gott om tid väldigt länge…
   Samma här, tar en stund innan allt är uppackat. 🙂

 2. Ändå SKÖNT att slippa den där förlamande resestressen som infinner sig hos mig ibland (lite när som, inte hittat samband än…)

  • Gunilla Yourstone

   Jag kan nog ocksåkänna resestress men mer till resmål där mycket måste fixas innan. Typ Uganda.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *