Ja men de flesta som besöker vår blogg har ju kommit ganska rätt förstås. De googlar efter en resa, en vandring eller en upplevelse. Och hamnar på vår blogg, som i alla fall i någon mån besvarar deras funderingar. Gott så.

Men ibland drasar det in mängder av folk till oväntade platser på bloggen. Man får klia sig i huvudet en stund och fundera. Hur hamnade alla där? Och det är väl inte alltid det blev helt rätt.

Som nu med de här tre inläggen till exempel.

När vågar man boka resor igen? – så här tänker vi

Till det här inlägget ramlar det in rätt mycket folk faktiskt. Och de stannar förhållandevis länge också. Verkar läsa inlägget, liksom. Men vadå, hamnar fel, tänker du nu. Det är väl en relevant fråga att söka svar på?

Jo men absolut, absolut. Det är bara det inlägget skrevs förra våren. Och våra resonemang som googlarna andäktigt läser, gällde ju förra sommaren. Inte denna ju!

Fast det kanske inte spelar någon roll? För vi skriver ju att 1) framtiden är oviss 2) vi bokar inget nu och 3) det är nog Sverige som gäller säkrast i sommar.
Så det kanske går precis lika bra att läsa och söka stöd och råd i, nu i år också?

ESTA – Svar på de 6 vanligaste frågorna – Capitolium

För några veckor sedan började det välla in folk på mitt inlägg om att ansöka om ESTA. Long time no seeing, tänkte jag, men vad gör de där? För ingen ansöker väl om ESTA nu? Men de sökte ju på Capitolium visade det sig och jag har ju en bild på sagda byggnad i inlägget, som heter just ”Capitolium”.

Och varför de sökte på Capitolium anar jag att ni förstår. De bildgooglade bygganden som stormades av fanatiska Trump-supportrar. Och alltså, de hamnar ju rätt. Om det bara är en bild på byggnaden de vill ha. Fast det var nog inte en reseblogg eller svar på de 6 vanligaste frågorna om ESTA som de sökte.

Capitolium – i all sin glans

Vägen till Narvik – en försmak av Norge och oj vilken försmak sen!

Nu i veckan började det plötsligt trilla in besökare på mitt inlägg om väg E10 mellan Abisko och Narvik. Det som förstås varit stendött sedan överfart till Norge i princip varit förbjudet i närmare 1 år.

Exakt vad de sökt på fattar jag faktiskt inte för att hamna där, men helt klart har det ju att göra med att Sverige nu stängt gränsen till Norge och på något sätt söker man väl fakta om vägar som leder in till Norge. Men om vi får gissa, inte för att charmas av just denna vägs skönhet och få tips om vad som finns att göra längs vägen och i Narvik.

6 Comments

 1. Sådana inlägg är rätt kul. Hade ett inlägg som varit ganska dött sedan jag skrev det. Själv gillade jag det så klart :). Helt plötsligt, för några veckor sedan, sköt det i höjden. Visade sig bero på en fråga i på spåret :).

  • Gunilla Yourstone

   Något sånt har jag också haft, att det ställdes en tittarfråga i ett caféprogram. 🙂

 2. Bitte H

  Kul, det var så jag upptäckte er, googlade på ett land och fick se er blogg. Har följt er med stort intresse sen dess. Även om jag inte är på er nivå vad gäller vandringar, har vandrat med #Temaresor i Piemonte och 4 länder:Lichtenstein, Schweiz.,Österrike och Tyskland.

  • Gunilla Yourstone

   Vad kul att du också gillar vandring. Vi pratar om att vi ska försöka vandra ännu mer i framtiden. Extra roligt förstås om det även går att göra utomland.

 3. Känner igen detta. Vi har också ett inlägg från i våras om ”När vågar man resa?” Känner lite samma när jag ser att folk hittar dit. Det var ju förra vårens tankar …

  • Gunilla Yourstone

   Ja fast vad kan man göra? De får skylla sig själva om de inte kollar datum. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *