I-landsproblem när de är som värst.

Man har råd att resa. Man har semesterdagar. Man har till och med några datum då man nog skulle kunna komma iväg. När det stämmer med barn-scheman, åtaganden på jobbet och annat man har på gång.

Man har också idéer. Men har svårt att få till det ändå.
Googlar en hel kväll på ett alternativ. Hittar hotell, rutt. Allt är klart. Men så faller det. Flygbiljetterna är för dyra. Eller resan känns för avancerad ändå för Christofer. När vi tänker efter. Eller något annat.

Plötsligt känns alla resor fel. Antingen för mainstream. Eller för avancerat.

Vi var väldigt taggade på vår tågluff till och i Ryssland. Som vi sagt att vi ska göra. Men så kom en militärövning in som Christofer måste och vill göra. Vi kan fortfarande ta tåget till St Petersburg. Men längre än så hinner vi inte. Ska vi genomföra den väldigt decimerad lilla tummetott till tågluff? Eller ska vi skjuta på äventyret till nästa år?

Läs också: Alla tips för att åka tåg i Ryssland – experthjälp inför vår egen tågluff

Det ouppnåerliga – St Petersburg

Jag har också haft lite svårt att bestämma mig runt Christofers födelsedagsresa. Och det har varit hämmande för vårens resor. För man vill ju inte att vi ska ”råka” boka något i vår, och sen visar det sig att jag hade velat boka något väldigt liknande till Christofer i sommar.

Läs också: Nästa sommar fyller Christofer 50 år – kan det vara så att jag planerar en överraskningsresa?

Ja ni hör ju själva, vilka kval vi har hamnat i. Men så gjorde vi det bara. Bokade första vårresan. Och den går till… tada: Israel!

Vi flyger in till Tel Aviv. Har inte bestämt än om vi bor där hela tiden och gör dagsutflykter till Jerusalem mm, eller om vi åker vidare efter ett par nätter. 4 heldagar på plats i Israel blir det totalt i alla fall. I månadsskiftet april-maj.


16 Comments

 1. Hej! Ja verkligen I-landsproblem, men härliga sådana… Tel Aviv låter spännande..är jag nyfiken på. Även St Petersburg, speciellt som man numera kan skaffa e-visa när man ska flyga dit. Har varit nära att boka både det ena o andra i samband med någon konsert jag gärna ville se.. blev inte av, St Petersburg tyckte jag blev för bökigt med visum.. de finns absolut kvar på min villtillista… har inte varit i något av länderna..

  • Gunilla Yourstone

   Tydligen så gäller det nya e-visat bara flyg, bil och gångtrafik över gränsen, så om man åker tåg måste man fixa gammalt hederligt visum!? 🙁
   Vi får se hur vi gör med St Petersburg.

 2. Åh men vad kul!
  Jag var i Israel för många måååånga år sen, fast då i Eilat. Maten var helt fantastisk!
  Det ska bli så spännande att få läsa om eran resa 🙂

 3. Har en ”bara” fyra dagar hade jag satsat på Jaffa och Florentinområdet i Tel Aviv. Och kanske ta tåget till Jerusalem, det går fort. För att besöka Via Dolorosa och klagomuren. Tyvärr lite för kort tid för att hinna med döda havet, vilket är en otroligt häftig upplevelse! Ta med stora plånboken, Tel Aviv är dyrt, norge-priser på öl och mat. Ät falafel och kolla på cool gatukonst! Mitt favvohotell är Browns, finns flera. Designiga och unika!

  • Gunilla Yourstone

   Döda havet var jag till förra våren i Jordanien, så den biten är inte nödvändig denna gång.
   Har sett de hotellen, men inte bokat något än.

 4. Ann Beutler

  Vad roligt för er…jag är ev på, väg dit också..senare i april..det beror lite på vissa saker..
  Jag som inte varit i Petra tänkte två dagar i Tel Aviv, 3 i och runt Jerusalem..Sedan till Eiliat och en endagars resa till Petra.
  Ha en underbar resa!

  • Gunilla Yourstone

   Tack! 🙂 De flesta Jordanien-besökarna gör så, tror jag. Kommer in via Tel Aviv och kombinerar.

 5. Anna-Lena

  Åh vad kul det ska bli att läsa om detta. Har haft det på listan några år nu men inte fått till det.
  Låter fantastiskt spännande!

  • Gunilla Yourstone

   Vad roligt att du också haft det på listan. Ja det ska bli spännande att se. 🙂

 6. Israel är verkligen ett intressant resmål, min favoritplats där är Jerusalem, gillade även Jaffa i Tel Aviv 😊 Jerusalem är en bra utgångspunkt om man vill på utflykt till Västbanken, Döda Havet, Masada m.m. Jag har ju bloggat en hel del om Israel-Palestina-resan 😊👍

  • Gunilla Yourstone

   Ja jag har hittat till dina inlägg. 🙂 Vilken är din favorit? Utanför Tel Aviv och Jerusalem?

 7. Karin Härdne

  Hej! Om man vill fördjupa sin resa så kan man ta lokalbuss i Jerusalem till Betlehem och se muren och få känna av vad det innebär för människor som varje dag måste passera den. Lite utanför alla turister i Betlehem finns ett helt underbart matställe vid Herdarnas äng. Som en tältrestaurang.

 8. Vad kul! Vi har varit i Eilat och Jerusalem, men inte Tel Aviv tyvärr. Hoppas komma dit vid tillfälle också!

  • Gunilla Yourstone

   Ja det blir spännande och lite lagom annorlunda. Visst var ni till Masada? Är det ett måste eller en turistfälla? 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *