Vi besökte Seoul under höstlovet 2019. Blev förälskade i staden, kulturen och människorna och bestämde oss direkt för att återvända och besöka resten av landet också. En viss pandemi kom förstås i vägen, men drömmen och Sydkorea lever vidare. Så länge kan vi drömma genom att fundera över bästa tidpunkten för en resa.

Seouls och Sydkoreas årstider och väder

Vår: mars-maj

Våren är en av de bästa tidpunkterna att besöka Seoul och Sydkorea. Det är ofta soligt och fint med trevliga vårtemperaturer. Dessutom är parker och natur full av blommande träd och andra vårblommor.

Körbärsblomningen är en stor tilldragelse här, precis som i Japan. Körsbärsblomningen börjar i sydligaste delen av landet i slutet av mars och i slutet av april har den kommit till de nordligaste delarna.

Sommar: juni-aug

Sommaren är inte en optimal period att besöka landet. Det är monsunperiod  och obehagligt hett, samt regnigt och hög luftfuktighet.

Höst: september-november

Hösten är den andra optimala perioden att besöka landet. Nu sjunker temperaturen till behagliga temperaturer igen. Men fortfarande i början av november kan man sitta ute och äta. Solen skiner oftast på hösten och nu har man de härliga höstfärgerna som når sin höjdpunkt 20-25 oktober ungefär.

Vinter: december-februari

Under vintern blir det kallt i Seoul. Träden har fällt sina löv och det kan komma snö. Inte den mest optimala tiden att besöka.

Festivaler

Att besöka en festival i Seoul eller övriga Sydkorea är mycket trevligt. Det kan absolut vara värt att anpassa sitt besök efter dem.

I maj går den stora Lotus Lantern Festival av stapeln i Seoul. Man firar Buddhas födelsedag med stora processioner längs gatorna och uppträdanden. Jogyesa Temple är själva epicentrum för festligheterna.

I början av november hålls Seoul Lanterna Festival i det trevliga kanalområdet vid Cheong-gye-cheon. Det är en mindre festival, men väldigt trevlig. Vi lyckades själva helt oavsiktligt pricka i denna festival vid vårt besök och bodde dessutom av en slump mitt i festivalområdet.

I april är det Yeongdeungpo Yeouido Spring Festival i Seoul. Denna festival sammanfaller med körsbärsblomningen med blomsterarrangemang, streetfood och konserter.

Så när är bästa årstiden tiden att besöka Seoul och resten av Sydkorea?

Sammanfattningsvis är de tre bästa tidpunkterna april för körsbärsblomning, sista veckan i oktober-början av november för höstfärger och Lanterna-festival, samt maj för den stora Lotus Lantern Festival.


Läs också: 15 saker att se och göra i Seoul – våra bästa tips till Sydkoreas huvudstad 

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *