Seoul är en riktigt häftig storstad som vi verkligen gillade. Lite svårjobbad ja, men så ”ska det ju vara” i Asien. Vi hann inte allt vi ville, och vill gärna komma tillbaka och upptäcka mer. Både i Seoul och i resten av Sydkorea.
Här kommer 15 tips på trevliga saker att se och göra i Seoul.

1. Gyeongbokgung-palatset

Seouls grymmaste sevärdhet och ett måste är att besöka Gyeongbokgung-palatset, kolla in alla tjusiga tjejer som dagen till ära hyrt sig en hanbok för att vara extra fina i palatsen. Samt förstås och viktigast av allt, att se vaktavlösningen som äger rum två gånger om dagen.

Läs mer om Seouls Palats här.

att se och göra i Seoul

2. Bukhansan National Park och Baegundae Peak

I stort sett mitt i Seoul och med tunnelbaneanslutning finns nationalparken Bukhansan med berget Baegundae Peak som sin högsta punkt 840 meter över havet. En vandring här, allra helst då en bestigning av Baegundae Peak är en upplevelse för livet. Vandringen görs i sällskap med hundratals outdoorklädda Seoulbor med stadig matsäck i form av varmt vatten i termos och nudlar.

Läs om vår vandring i Bukhansan National Park här.

att se och göra i Seoul

3. Lotte World Tower

Lotte World Tower ligger på topplistan över världens högsta byggnader. Ett besök här är förstås ett måste för dem som gillar höga byggnader och utsikt. I anslutning finns också nöjesparker, ett akvarium etc.

Läs om vårt besök i Lotte World Tower här.

att se och göra i Seoul

4. Changdeokgung-palatset

Changdeokgung-palatset är mindre än Gyeongbokgung med vackrare. Även här ser man mängder av vackra hanbok´s. Vill man besöka The Secret Garden som är beläget inne i palatset, måste man komma tidigt på dagen och köpa sin biljett.


att se och göra i Seoul

5. Bukchon Hanok Village

I Seoul är allt nytt, nytt, nytt och modernt, modernt, modernt. Utom Bukchon Hanok Village som är några kvarter med gamla traditionella hus. Trevligt att promenera i.

att se och göra i Seoul

6. Korean BBQ

Att äta Korean BBQ är ett absolut måste i Seoul. Här grillar man själv sin mat på bordsgrillar och äter sen med massor av tillbehör som ingår. Mer koreanskt än så här blir det inte.

Läs vår guide till den sydkoreanska maten här.

att se och göra i Seoul

7. Koreas demilitariserade zon

Att besöka den demilitariserade zonen, dvs gränsen mellan Nord- och Sydkorea kändes som ett måste för oss och var något vi var väldigt taggade på att göra. Tyvärr stängdes området av tillfälligt under någon månad, precis när vi var där, så besöket kunde inte genomföras. Men jag placerar in turen på en 7:e plats av saker att se och göra i Seoul ändå. För jag känner mig övertygad om att den är bra.

DMZ

8. Jogyesa-templet

Seouls mest kända och mest sevärda tempel är Jogyesa-templet, bara en kort promenad från Changdeokgung-palatset. När vi besökte templet hade man massor av vackra blomsterarangemang. Vi vet inte om det var något tillfälligt eller om det alltid är så. Jogyesa-templet är också centrum för den årliga Lotus Lantern Festival, som varje år går av stapeln i slutet av april.

att se och göra i Seoul

9. Myeong-dong

Myeong-dong är ett superhippt område i Seoul med massor av trendiga butiker, människor och streetfood. Här ska man definitivt se sig omkring en stund och insupa atmosfären.

Läs vår guide till Seouls coolaste stadsdelar här.

att se och göra i Seoul

10. Street food

I Seoul hittade vi oväntat mycket street food. Vi trodde kanske att det kalla klimatet skulle göra att människor hellre söker sig inomhus för att äta. Det visade sig vara helt fel. Överallt fanns massor av god street food och man ska absolut passa på att prova och smaka sig fram.

att se och göra i Seoul

11. Cheonggyecheon

En gammal kanal som nyligt grävts fram och gjorts till ett trevligt promenadstråk och rekreationsområde. Under våra dagar pågick det en trevlig lanterna-festival här.

att se och göra i Seoul

12. Seoul City Wall

Seouls gamla stadsmur, komplett med portar och allt finns fortfarande kvar upp på höjderna i norr. Vi vandrade en bit längs den under vår vandring tillbaka från Baegundae Peak.

att se och göra i Seoul

13. Namsan Tower

Upp till Namnsam Tower tog vi oss aldrig. Det är långa ringlande köer, särskilt på helgerna, men utsikten i solnedgång ska visst vara något extra.

att se och göra i Seoul

14. Cafét Yeonnam 223

En Instagramkändis som vi försökte besöka. Men kö utanför var evighetslång och vi var ju hela 7 personer, så vi fick ge upp och gå på ett vanligt halvtrendigt fik i närheten i stället. Kanske har du mer tur?

Så här ska det tydligen se ut. Foto: South China Morning Post
Och så här långt kom vi. Fastän Alva hade matchande t-shirt och allt.

15. Dongdaemun Design Plaza

Dongdaemun Design Plaza är ett område med spacead arkitektur. Här finns massor av shopping och en night market.

att se och göra i Seoul

Vill du läsa fler tips om saker att se och göra i Seoul? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

Tags

6 Comments

 1. Anneli S

  Det här är på min ”to do list”. Verkligen sugen på att åka till Seoul. Spännande lista. Ska bara försöka övertala maken men får nog vänta lite då vi bokade en resa till Sarajevo häromdagen.

  • Gunilla Yourstone

   Hoppas du lyckas med övertalningen! 🙂 Om ni har tid, ta hela Sydkorea på en gång och inte bara Seoul. Vi ångrade lite att vi bara bokat Seoul.

 2. Nummer två på listan är ett av de inlägg jag tycker allra mest om här på bloggen. Verkligt härligt. Känns verkligen som man vandrar med er 🙏🏻

  • Gunilla Yourstone

   Åh tack, ja det var underbart att vandra och jag kände att jag skrev med entusiasm. Kul att det ”gick igenom” så att säga. 🙂

 3. Väldans informativt inlägg 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Tack! Jag kämpar för denna härliga stad, som får alldeles för lite uppmärksamhet. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *