En inte obetydlig del av besöket i Seoul går ju ut på att glida runt i Seoul och låta dess coolhet liksom svämma över och smitta av sig på en själv. Och då gäller det ju att veta vilka områden man allra helst och mest ska glida i.

Här kommer vår kompletta guide till Seouls coolaste områden.

Myeongdong

Myeongdong

Myeongdong var det område vi gillade allra bäst och  turligt nog även det område vi själva valt att bo i. Här fanns shoppingstråk med massor av affärer, gågator fyllde av coola ungdomar och massor av street food som var superfräsch, god och trendig den också. Mochi, churros-sticks med oreo-smak, bubble tea, grillad bläckfisk, koreanska pannkakor, ”tornado-potato” och you name it.

Massor av härliga restauranger också.

Mochi
tornado-potato
Koreanska pannkakor

Bukchon Hanok Village

Mellan de båda palatsen Gyeongbokgung och Changdeokgung ligger stadsdelen Bukchon Hanok Village. I en stad av nästa enbart nya hus, skyskrapor och neon är detta någon så ovanligt som en gammal stadsdel med traditionella hus. På grund av de vackra fasaderna och läget mellan palatsen, svämmar Bukchan Hanok Village över av turister och lokalbor klädda i Hanbok som vill föreviga sig själva även i denna miljö.

Trångt, lite hysteriskt, men också charmigt. Dessutom hittade vi två utmärkta dumplings-restauranger i området.


Hong Dae

Universitetsområde som är tillhållet för de coolaste. Massor av klädaffärer, liveunderhållnig och även lite streetfood-snacks.


Cheong-gye-cheon

Trevligt strövområde i anslutning till Myeongdong. Här kan man ta en paus från mångmiljonstaden och under soliga dagar, kanske till och med doppa fötterna i kanalen med små vattenfall.

Under vårt besökt pågick Seoul Lanterna Festival här.

Namdaemun market

Ok, inte min stil, jag erkänner direkt. Men place to be för den som vill handla billiga Champion-kopior och I love Seoul-t-shirts.


Gangnam

Vi hade flera medlemmar i vår 7-mannadelegation som envist hävdade att om man inte varit i Gangnam så hade man förmodligen inte ens varit i Seoul.

– Men vad ska vi göra där? envisades jag och det hade delegaterna inte svar på. Som det nu blev svängde vi aldrig förbi. Men detta ska vara ett kontorsdistrikt på dagen och galet nattliv på kvällen. Obligatoriskt för alla som fortfarande lyssnar på Gangnam Style.

Gangnam style

 

Tags

2 Comments

  1. Monica Forsman

    Fast Gangnam är faktiskt riktigt häftigt! Där håller alla plastikkirurger till och redan på tunnelbanestationen möts man av jättelika annonser för allehanda skönhetsingrepp. Jag spenderade en hel dag hos en av världens skickligaste lingualortodontister. Besökte även ett stort bröllopspalats och kunde skåda flera olika ceremonier, både västerländska och traditionellt koreanska. Och så blev det ju naturligtvis den obligatoriska selfiesen vid Gangnammonumentet!

    • Gunilla Yourstone

      Kul, jo va hade gärna svängt förbi, men så var det ju tidsfaktorn också. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *