Vi har bott på många hotell världen över genom åren. Av skiftande kvalité kan man säga utan överdrift. Ibland jättebra hotell förstås. Lyx, rent av. Ibland väldigt, väldigt enkla ställen. Av olika orsaker. För att spara in på semesterkassan, för att man bokat i sista minuten, för att man kommer sent och åker tidigt och bara behöver en säng.

Hur våra hotell här i England har varit

Man har kort sagt sett det mesta. Som nu på tågluffen i England till exempel. Rummet vi bor i nu är trevligt och har superfin utsikt över havet. Fast vårt skyltfönsterstora fönster vetter ju direkt mot hotellets uteservering. Matgästerna sitter i princip och tittar rakt in på vår säng. Och vår rumsdörr går rakt ut i trappan ner från restaurangen till terrassen. Om vi öppnar den för fort, slår vi väl ut en bricka med öl, kan man tänka. Och när Christofer gick före in på rummen och därmed lämnade dörren olåst åt mig i några minuter, klev det plötsligt in en dam i rummet från uteserveringen. Hon trodde väl att det var toan eller nåt?

St Ives

Eller förra hotellet, beläget i ett dockskåp mer eller mindre. Liksom för litet för oss att ens röra oss i. När vi försökte bära upp väskorna på rummet, slog vi ut damens växelpengar på kassaapparaten med väskan. Typ så trångt. Mellan sängen och väggen var det 1 dm som man skulle tråckla sig förbi för att gå på toa.
Dessutom med en (icke-) ljudisolering som gjorde att vi kunde följa rumsgrannarnas minsta rörelse hela natten, från snarkningar i olika tonlägen till toalettbesök.

Eller hotellet i Padstow där vi behövde gå uppför 6 olika små trappor och öppna 5 branddörrar för att komma upp på rummet. Vägen gick genom någon form av labyrint och vi lärde oss aldrig hitta medan vi bodde där, utan gick konstant vilse.

Charmigt, tänker du nu. Och ja absolut, till viss del. Och ibland.

Men till slut längtar man liksom hem. Hem till Sverige och svenska härliga hotell som Scandic. Scandic som alltid ligger på bästa läge, har fräscha, rymliga rum med allt man behöver för en bra vistelse. Ljudisolering mellan rummen och mot korridoren. En fin och varierad frukostbuffé där man hittar allt man önskar sig plus lite till. Fina faciliteter i form av gym, restauranger, barer, lounger och ofta också spa.

Scandic hotell som vi gillar extra mycket

Dessa tre Scandic-hotell gillar vi lite extra mycket att bo på.

Downtown Camper by Scandic

Detta är ett av våra absoluta favorithotell i Sverige. Superfina rum och dessutom en härlig rooftop-lounge plus det härliga spa:et The Nest högst upp. Mycket lyxigare än så här blir det inte. Dessutom riktigt mysigt lounge-häng i entréplan också. Man kan även hyra cyklar, skateboards och kajaker i receptionen.

Läs också: Downtown Camper by Scandic – ett nytt sätt att bo på hotell

Scandic Göteborg Central

Perfekt läge, och snygg inredning. Rooftop-baren är dessutom magisk. Detta hotell har allt man behöver för en perfekt vistelse i Göteborg.

Så ska ett badrum se ut!

Scandic CH i Gävle

Ett riktigt klassiskt hotell i Gävle är CH, beläget vid järnvägsstationen. Grand Central Hotell hette det en gång på den gamla goda tiden. Så kul att Scandic numera tagit över driften. Ett hotell med en fläkt från förr och anor.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *