Idag är vi äntligen på väg ner till Schweiz. Vår första gemensamma resa utanför Norden sedan stroken.

Som alltid när vi reser inom Västeuropa har det känts nästan oroväckande enkelt med förberedelserna. Inga visum, inga valutabeställningar, inga vaccineringar, eller ens kolerautbrott, ingen specialutrustning. Bara att vika ihop sina kläder i väskan, greppa passet och åka iväg, liksom.

Väskor

Väskor förresten, i och med att vi tågluffar oss runt i Schweiz, har vi denna gång valt att satsa på nya väskor. I stället för de beprövade hårda resväskorna har vi nya väskor från Osprey. Ryggsäckar som även har hjul och draghandtag. Den perfekta kombon, tänker vi just för en tågluff. Vi återkommer med rapport om hur det funkade efter resan.

Väder

Schweiz har liksom stora delar av övriga Europa ett maffigt högtryck över sig just nu, med varm luft från Afrika som strömmar upp över kontinenten. Åtminstone de första dagarna på plats kommer vi att få njuta av 30 grader och strålande sol. Sedan får man se vad som händer.

Barnen

Barnen har vi lämnat hemma i radhuset, för första gången ska de klara sig själva några dygn. En ny tid i livet när det plötsligt är görbart.

Cliffhanger

Vi ska avsluta med en cliffhanger också. För vi har nämligen konsumerat i veckan. Inget konstigt för er andra kanske, men för oss som sällan handlar pryttlar, utan sparar våra pengar till resor i stället. Men nu har vi alltså slagit till och köpt något som vi känner oss väldigt exalterade över, som kommer att levereras ungefär samtidigt som vi kommer hem från Schweiz och som vi kommer att ha anledning att återkomma till i sommar i minst ett, kanske flera, inlägg. Rapport kommer.

 

10 Comments

 1. Är det en drönare på g in i hushållet alltså? 😎

 2. Förutom att jag ser fram emot rapport om resan, även om väskorna/ryggsäcken. Har funderat på sådana, men inte hört ännu om någon som använt dem. Trevlig resa i ljuvliga Schweiz. Hoppas ni har kontanter med er; cash is king i alpriket #CHF

 3. Spännande 🙂

 4. Åke Hultqvist

  Så kul att ni kan resa tillsammans igen! Själv åker jag till Vilnius i juli och sedan till Krakow i augusti. Kollade era tips från resan till Krakow. Perfekt att ha er som referens. Såg att Du ev. åker till Vilnius med Din syster. Jag har två kollegor från Litauen så där har jag fått alla tips jag behöver. Ha nu en underbar resa så följer jag på bloggen.

 5. Carina Olsson

  Tänkte gissa på att det är en husbil ni köpt men så såg jag att det står pryttlar………så jag får helt enkelt vänta tills ni berättar vad det är 🙂
  Hoppas ni får en fin minnesrik resa!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *