Resan till Karlsbad och ölspa i Tjeckien genomförs i samarbete med Czech Tourism

Vår sista kväll på en intensiv resa i Tjeckien. Vi har vandrat, spa:at, besökt slott och borgar. Ätit bread-dumplings och vitlökssoppa. Druckit 60-gradigt radioaktivt vatten. Kort sagt, vi har gjort Tjeckien och i synnerhet Karlsbad-regionen.

Vitlökssoppa

Men fattas det inte något, för att göra upplevelsen komplett liksom?

Jo vi saknar förstås ett redigt ölspa. Som tur är finns Tjeckiens första och äldsta ölspa, Chodova Beer Spa, bara några kilometer från Marienbad där vi nu befinner oss. En gedigen anläggning i rustika källarvalv. 7 badkar och tre stadiga babushkor i förkläden, redo att ta hand om oss.

Vi badar förstås i husets eget öl. Ett mikrobryggeri finns i anslutning. Mörkt öl ska det vara i karet. Om det ska bli någon ordning. Hud, naglar och hår får sig en 20 minuter lång boost. Stränga instruktioner om att inte duscha ikväll. Ölet ska ha sin verkan.

Ölspa i Tjeckien
Ölspa i Tjeckien

Man badar naken. Av hygieniska skäl. Duschdraperier emellan oss. Men vi kan prata emellan ändå. Varsin öl att fördriva tiden med upphällt i glas. Ljust öl i glasen. Inte sugrör i badkaret som någon skämtsamt föreslog innan.

Sedan följer ytterligare 20 minuters avslappning inlindade i tjocka filtar och mysbelysning i nästa rum. Och ytterligare en ljus lager förstås. Det är ju ingen av babushkorna som vill ha på sitt samvete att vi skulle råka torka ut här under behandlingen. Fattas bara.

Ölspa i Tjeckien

Sedan är det bara att släntra upp till restaurangen och mikrobryggeriet. Och få sig en till omgång till av den där vitlökssoppan och bröddumplingarna.

Bröddumplings

Innan Tjeckien är över för den här gången. Vi åker hem nöjda och glada och ölspa:ade och klara. En något mer avslappnad och tjeckiskt harmonisk version av mig själv än den som åkte. Och med grymt boostade naglar.

Ölspa i Tjeckien

En behandling kostar 690 tjeckiska krona, dvs ungefär 290 kr. Då ingår även två öl. Behandlingen tar totalt ca 50 minuter.

På de flesta ölspan badar man i vatten med ölliknande extrakt i. Men på just detta ölspa är det äkta vara som gäller. Du bokar här.

Läs alla inlägg från min resa till Tjeckien här.

Gillar du också öl och spa? Glöm då inte att gilla 4000mil på Facebook.

11 Comments

 1. Åh vad härligt det ser ut!
  Vi var på ölspa i Prague, så jag känner igen den där känslan, men där var det som du beskrev, inte riktig öl utan den gryniga blandningen av öl och annat spännande som blir kvar efter att man framställt ölen som vi badade i. Och då ville man duscha efteråt, för vi hade gryn överallt på ställen man inte vill gryn på 😛

  • Gunilla Yourstone

   Haha, ”gryn på ställen man inte vill ha gryn på”. Jag anar känslan.
   Men jättehärlig grej att göra.

 2. Verkar ju vara rätt så trevligt det där. Får väl se när nästa resa till Tjecken blir. Har dock inga planer än så länge…

 3. Ja, detta var en både kul och avslappnande upplevelse 🙂

 4. Pingback: Tjeckiens äldsta ölspa och bryggeriet Chodovar Wellness land - discovering the planet

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *