Det finns några appar som man faktiskt bör ha. Om man nu gillar det här med att resa. Och flygplan och så. 4 bra tips direkt från våra telefoner kommer här.

Flightradar 24

Kan det blir flygnördigare än så här? Med Flightradar kan du se alla plan över som är upp i luften just nu. Om inte annat botar den väl alla tendenser till flygrädsla. (Av alla dessa plan, varför skulle just mitt störta liksom?)

oumbärliga appar för flyg

Men det roligaste med denna app ändå, är att man kan fota ett plan från marken och hämta flygdata för just detta. Flightnummer, bolag, höjd över havet. Vart det kommer ifrån och vart det är på väg. Och hur långt bort från dig de befinner sig.

Att en solig sommardag i stugan blicka upp mot ett Finnair på väg till New York t.ex.

Eller som nedan, i solnedgången på grekiska Milos spotta en flight mellan Barcelona och Tel Aviv samtidigt med en annan från Dubai till Milano.

oumbärliga appar för flyg

Seatguru

Plocka fram din kommande flight och se flygplansmodell, hur sätena är placerade och andra resenärers betyg och reviews för sätena. Man kan även lägga in egna reviews.

oumbärliga appar för flyg

 

Läs mer: Så väljer du bästa platsen på flyget.

Gateguru

Rätt praktisk app ändå, även om den inte innehåller data för alla flygplatser. Umeå och Entebbe är rätt tomma t.ex. Men för de större flygplatserna kan man se reviews av restauranger, och läsa om andra resenärers tips till flygplatsen. Samt förstås se vilken gate en viss flight har och om den är försenad.

oumbärliga appar för flyg

Swedavia

Swedavias nya app innehåller kartor, uppgifter om restauranger och möjlighet att boka parkering. Samt förstås gateinformation för avgående flighter och uppgifter om eventuella förseningar.

Dessutom den mycket praktiska featuren Väntetider i säkerhetskontrollen.

oumbärliga appar för flyg

Läs mer: Världens bästa inflygningar

Är du också flygnörd? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

11 Comments

 1. Men hur har jag kunna missa dessa?!? Tack för tipsen 🙂

 2. Bra lista! Tre av fyra. Gateguru har jag missat men kanske den jag har minst behov av också. Flightradar måste jag nog fira 10-årsjubileum med snart. Använder den nästan varje dag. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Gateguru är väl främst när man har ett antal timmar att slå ihjäl på en flygplats och vill ha lite tips var man bäst tillbringar dem.
   Flightradar är underbar. Jag som blir alldeles till mig på en flygplats när jag ser alla avgångar. Vill resa till alla samtidigt och nu. Betänk vad denna lilla app gör med mig. 🙂

 3. Jag har inte en enda av dem 🙂 hehe.

 4. Tack för tipsen, Gunilla! Jag använder även Tripcase som jag tycker är toppen. Den håller koll på bokningar, tid- och gateändringar. Fiffig mailfunktion, skickar ändringar i realtid vilket har sparat tid och steg på någon stor flygplats när man varit på väg och fått meddelande om gateändringar.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *