Ganska ofta faktiskt, när man är ute och reser stöter man på dem. Brudparen ute på bröllopsfotografering. Ibland i färgsprakande dräkter, ibland i elegant vitt. Ibland avslappnade, leende och alldeles uppenbart förälskade. Ibland spända, stressade och nervösa.Alltid med ett följe av fotografer, släpbärare och blombukettshållare. En solig dag på våren eller sommaren flockas de för att föreviga sig själva, sin dag och sin ungdom mot bakgrund av världens stora sevärdheter.

Och vi dras till dem! Smyger upp bakom fotografen, fotar, så mycket i smyg som det nu går, mer eller mindre diskret. Hela följet, brudparet, eller åtminstone bruden.

Här är 5 riktigt sjyssta platser för den som gillar att smygfota brudpar medan man reser.

Kyoto

Tag den forna japanska kejsarstaden Kyoto. Tillsätt rosa körsbärsblomning och solsken. Fram ur denna bryggd trollas en mättad lösning av brudpar i fantastiska bröllops-kimonos.

fota brudpar fota brudpar

fota brudpar

fota brudpar

Angkor Wat

Templen i Angkor Wat området var en populär plats för fotografering av brudpar. Färgen på klänningen verkar vara valfri här i Kambodja.

fota brudpar

fota brudpar

Mandalay Palace

Någon kung finns sedan länge inte i Mandalays kungliga palats. Men visst är miljön vacker för en fotografering? Lägg märke till brudgummens Longji, dvs det kjolliknande plagg han bär i stället för byxor.

fota brudpar

fota brudpar

Skogafoss och Reynisfjara – Island

En förtrollad kväll var det verkligen. Hade vårt brudpar en sån enorm tur att de lyckats pricka av just den på chans, eller hade de legat beredda i startgroparna i veckor i sträck med nypressad kostym och fotografer på vänt, i väntan på det rätta ljuset? Fantastiska bilder måste det i alla fall ha blivit vid vattenfallet Skogafoss och lavastranden Reynisfjara.

fota brudpar

fota brudpar

fota brudpar

p1040376 fota brudpar

Thean Hou Temple – Kuala Lumpur

Här var det mängden snarare än överdådet som imponerade. Någon form av massvigsel hade ägt rum och mängder av kinesiska brudpar strömmade ut ur det buddhistiska templet samtidigt som vi anlände en lördag mitt på dagen.

Ganska enkla klänningar, inte så många gäster per brudpar, men lyckan verkade det inte vara något fel på denna septemberdag.

fota brudpar

fota brudpar

Glöm inte att följa 4000mil.se på Facebook för fler resetips och reseberättelser.

 

14 Comments

 1. Superfina bilder och vackra bröllopskläder! Vi gillar oxå att (smyg)fota brudpar 😉

 2. Har samma läggning.
  Mest otippade – i dubais öken, men inte på vackraste sandvidderna – utan inne i det område där man åkte 4-hjuling. På kamel mitt bland alla motorfordon. Haha!
  Vackrast – utanför fantastisk kyrka på nordvästra Island. Han i kilt, hon i spetsklänning.
  Och Santorini. Miljön där, alltså!

  • gunilla yourstone

   Kilt på Island, var väl lite oväntat ändå? 🙂
   Apropå Island, en fd kollega var turist på Island och besökte en sån söt liten isländsk kyrka, en lokal kille såg henne och viskade till sin kompis, ”henne ska jag gifta mig med!”.
   Några år senare gifte de sig, i den kyrkan. Romantik på hög nivå! 🙂

 3. Jag vill lägga till Taormina på Sicilien med utsikt över Etna.

 4. Härliga bilder … Jag kan inte heller låta bli att fota brudpar så fort jag ser dem på våra resor. 🙂

 5. Vilka fina bilder.
  Hade turen att fota hela 3 brudpar nr vi bodde på Mandarin Oriental hösten 2012.
  Ett kändispar dessutom där TV var närvarande och så tjusiga gäster.
  Titti

 6. Bröllop är så otroligt vackert! Och nog har det hänt att jag smygfotat något under våra resor, men oftast frågar jag om lov innan men ser till att jag absolut inte stör dem och deras fotograf. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *