Cypern

Precis samtidigt som vintern kastar sig över Sverige med full kraft, skulle jag ha rest ner till Cypern och sköna sommartemperaturer idag. En pressresa som jag sett fram emot.

I stället vaknade jag natten till igår med ”taggtråd” i halsen. Förkylning nummer två på bara några veckor var ett faktum. Blir det en sån vinter i år tro, med ständiga förkylningar efter covidisolerings-åren?

Att chansa, ta 2 Alvedon och dra iväg ändå, som man eventuellt gjorde förr i tiden är ju inte aktuellt numera, så det blev till att ställa in i sista minuten.

Uppförsbacke

Det är alltid roligt att komma iväg, ut på resa förstås. Men denna gång hade det faktiskt varit extra roligt att komma iväg bort också.

Att lämna sitt dagliga liv för ett tag. För det har faktiskt varit rätt mycket uppförsbacke nu.

Uppförsbacke med rätt fruktansvärda saker som händer i vårt privatliv och vår närmaste krets. Jag oroar mig dagligen för att hur Christofer ska komma levande ur det här, utan att få en ny stroke. Och det är ingen rolig tanke att vakna och somna med varje dag.

4 år sedan stroken

Det är först när jag skriver om rädslan för en ny stroke ovan som jag inser det. Idag är det ju strokejubileum. 4 år sedan.

Vi får väl ändå traditionsenligt nämna något om hur det ser ut för Christofer nu?

Sedan en tid tillbaka jobbar han heltid igen. Inom försvaret. Har är själv mycket nöjd med det och tycker att han har en bra och stressfri arbetssituation. Jag ”lär upp” honom i statligt tänk mot för privat sektor. Att man bara anses som besvärlig om man tänker som man är van. Att effektivisera, optimera och spara onödiga pengar.
– Tänk, ”det där är inte mitt jobb” och ”det där har jag inte betalt för” så ofta som möjligt. Instruerar jag. Annars bränner du bara ut dig.
Halvt på skämt, men mest på allvar. För staten kan verkligen konsten att nöta ner de som kommer in från privat sektor.

Men nog gnällt nu i ett ganska negativt inlägg. Nu är det bara att kurera sig från den här förkylningen och ta nya tag. I det stora och i det lilla i livet.

 

Tags

4 Comments

  1. Marianne

    Skickar en cyberkram och kyrapådighälsning

  2. Önskar dig bättring gällande sjukdom och ”uppförsbacke”.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *