Vi har ju pratat om det här förut. Vår totala oförmåga att se någon annan resa utan att bli avundsjuka. Inte på det sättet att vi på något vis missunnar den som reser att resa. Inte alls. Men vi vill ju också. Det är bara det.

Eftersom vi är med i en oändlig mängd resegrupper på Facebook och ständigt följer andra resebloggare och deras äventyr, matas vi förstås av en aldrig sinande ström av andras resor. Och är därmed konstant avundsjuka och trånande.

Det ser så lätt ut när andra reser.
– Det där hade väl vi också kunnat gjort? Där hade vi också kunnat vara nu. Det är ju bara att boka liksom? Varför har vi inte gjort det? Varför är just vi kvar här hemma?
Vi kan helt enkelt inte förstå.

Detta är topp 9. De resor som fick oss allra mest avundsjuka under 2019.

foto: Cathinka med bloggen PåVift

Borneo

Borneo är ett sånt där ställe som jag nästan tror att jag varit på. För jag var ju på väg dit. Biljetterna var bokade. Allt var klart. Tills planet från Jakarta inte kunde lyfta. På grund av de enorma rökmassorna på Borneo på grund av skogsbränder. Planet blev kvar på marken. Vi lyfte mot Kuala Lumpur i stället. Vi tog vår nyfunne vän, Borneoguidens, visitkort. För vi kommer ju snart tillbaka. Reincheck.

Så har det inte blivit. Så tänk er själva hur avundsjuka vi blir när både Inger på HallojVärlden och Cathinka på PåVift har varit där under 2019.

foto: Inger med bloggen HallojVärlden

Wales

Wales har inte legat högst på min lista över Storbritanniens ”delstater”. Men det var ju innan jag visste att det såg ut så här! Innan Annika på Resfredag varit där och rapporterat. Nu måste jag bara till Wales och både vandra och åka tåg.

foto: Annika med bloggen Resfredag

Laos

Laosresan har jag skissat upp på baksidan av en servett otaliga gånger. Grovplanerat och finplanerat. Sett ut det rätta hotellet med flodkontakt in Louang Prabang. Hur kan det då komma sig att det plötsligt är Madeleine på FirstMorning som är där och inte jag. Man undrar ju?

foto: FirstMorning

En äkta tågluff

Sandra på Lifsresor gjorde det som jag drömde om, men inte hade möjlighet till. En alldeles tvättäkta klassisk tågluff genom Europa. En sån som går genom mängder av europeiska länder. Till huvudstäder. Till okända småstäder som man aldrig skulle ha kommit till annars.

foto: Sandra med bloggen Lifsresor

Cornwall

Mera Storbritannien. För Cornwall har verkligen sett drömskt och perfekt ut länge när jag drömt om det utifrån Charlotta på BaraBrittiskt´s beskrivningar. Hur kan det då komma sig att både Lena på LadiesAbroad och Daniela DiscoveringThePlanet hann före mig?

foto: Lena med bloggen LadiesAbroad

foto: Dadniella med bloggen Discovering the Planet

Uzbekistan

Men frågan är om inte den allra värsta avundsjukan spirade ändå när Sofia på Fantasiresor, Katarina på ÄntligenVilse och Johnny på JohnnyBajdzjan åkte till Uzbekistan tillsammans. Ett resmål som gjort för mig kände jag ju ända ner i tånaglarna! Och ändå var jag inte där.

foto: Johnny med bloggen Johnnybajdzjan

foto: Sofia med bloggen Fantasiresor

Businesclass

Inget resmål, men ändå. Jag har i hemlighet drömt med tilltagande intensitet de senaste åren. Att bli uppgraderad. Eller att själv kosta på sig. Ska man våga? Borde man ens? Tänk om man vänjer sig? Blir blasé och börjar kräva?

Daniel på FlyingDryden gjorde det som jag inte kom mig för med. Och köpte sig en business med Qatar på hemväg från Singapore.

foto: Daniel med bloggen FlyingDryden

Vill du läsa om fler drömresor? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

18 Comments

 1. Åh, känner så igen! 😂 Borneo och Laos är SÅ högt upp på mina (önske)listor nu. Kul att vår Walesresa också fick vara med på ett hörn. Älskade!

 2. Åh, tack! Du kommer till Cornwall du också. Under tiden dyker det ju upp liknande destinationer. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   JA det blir ju något lite liknande för mig snart. Men den resan är lite hemlig. 🙂

 3. Åh, Cornwall och Uzbekistan suktar jag också extra mycket efter just nu 😍

 4. Kul att du gillade vår tågsemester. Det gjorde vi också så just nu klurar jag på en inför sommaren. Jag måste säga att själv var jag väldigt avis på din resa till Uganda.

  • Gunilla Yourstone

   hm… nej Uganda var faktiskt inte fel. Nästan så jag blir avundsjuk på mig själv så här efteråt. 🙂

  • Per Johansson

   Businessclass är OK, speciellt om man slipper betala biljetten själv. Jag fick flyga från Cph till Beijing med SAS då jag jobbade på resebyrå och hade nöjet att få resa på en studieresa arrangerad av SAS och Svensk Kinesiska. Det var helt OK att flyga direkt i Royal Ambassador Class. Bra benutrymme, utmärkt mat, man kunde välja rätter från meny. Speciellt på returen när man var trött och resan kändes mycket lång över Sibirien var det skönt att slippa tio timmars flight i trång economy. Kul minne nu när man är pensionär och ingen bjuder in en på studieresor heller längre. Fint att ha gjort Kina redan i dessa dagar. Nu är det liksom inte riktigt läge för Kina – resor… Maten skulle jag kunna åka dit för igen. Älskar Kina-mat.

   • Gunilla Yourstone

    Kina är fint. Men enorm skillnad mellan 1991 första gången jag reste dit och 2010 andra gången.

 5. Ann Beutler

  Tänker..du har ju hunnit med andra resmål..Be happy!. Själv tror jag att jag gör en resa i nov/dec till Laos, Kambodja och Vietnam…den tänker jag snickra ihop själv. Bara hälsan står mig bi! Ser fram emot det

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, jag har haft en fantastiskt reseår med undantag för den lilla detaljen att Christofer inte har kunnat följa med på alla resor. Jag är tacksam och ödmjuk inför att jag kan och har möjlighet. Det här var mest ett försök att på ett lite roligt sätt lyfta fram andra härliga resor som jag läst om under året. :-9

 6. Det märkliga är att Qsuite fortfarande finns kvar på min att-göra-lista trots att jag redan gjort den. SÅ BRA var den upplevelsen. 😉 Kul att ni valde den!

  • Gunilla Yourstone

   Det är just det jag är rädd för. Att man ska vänja sig och vilja ha mer. 🙂

 7. Är avundsjuk på de flesta resor just nu 🙂 Kul att våran Uzbekistan-resa kunde inspirera. Hoppas ni åker dit!

 8. Åh! Kul att vår resa till Borneo kunde göra dig lite avundsjuk! 🙂 Borneo har länge varit på min lista också, men vi har aldrig tidigare mer konkret varit på väg dit. Måste ha varit surt att få resan inställd på det där viset. Kul också med övriga resmål du lyfter fram här. Flera av dem har också gjort mig avundsjuk i år.

  • Gunilla Yourstone

   Ja Borneo alltså, det är en dröm. 🙂
   Och kul att lyfta fram några av alla de härliga resor som folk har gjort under året.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *