Vi låter oss förstås inte hejdas eller nedslås av en pytteliten pandemi, utan här dröms det friskt och vågat inför detta nya år, 2022. Sen kanske inte allt slår in och blir verklighet, det är sen gammalt. Men i så fall har vi i alla fall unnat oss det nöje som en dröm kan ge.

Hur gick det med drömmarna för 2021?

Men först, i vanligt ordning. Innan vi släpper loss våra nya och fräscha drömmar, måste de gamla från början av 2021 gås igenom och bockas av.

La Gomera

Förra årets plan- och drömlista såg ut så här.

 1. Utomlands  
 2. Öland  
 3. La Gomera
 4. Grekland
 5. Pilgrimsvandring
 6. Tyskland
 7. Min 50-årsresa
 8. Treparksmötet
 9. Roadtrip genom södra Norrland och Dalarna
 10. 5 landskapstoppar
 11. 4 nationalparker
Pilgrimsvandring blev av

Ja men vi har lyckats rätt bra va? 8 av 11 är avbockade och klara. Det blev äntligen Öland och äntligen La Gomera. En pytteliten pilgrimsvandring fick vi också till, med bara en vecka kvar på året. 50-årsresan blev häftigare och längre bort än jag vågat drömma om innan och roadtrippen som vaccinsprutan gjorde sitt bästa för att sätta käppar i hjulet för, delades upp i två resor i stället.

Öland…
…och Hälsingland blev av

Landskapstopparna blev 6 till antalet och de svenska nationalparkerna också 6.

Hamra nationalpark

Däremot kom vi varken till Tyskland eller till Grekland. Treparksmötet var bokat, men vi avbokade när vi fick en inbjudan till Bulgarien i stället.

Bulgarien hände i stället.

2022 års drömmar

Mallorca

Omikron formligen viner runt husknuten just nu, men för bara någon månad sedan trodde vi oss ana slutet på pandemin och började då planera för en vandringsvecka på Mallorca i februari, det vill säga när mandelträden blommar.

Nu får man se hur det blir, Mallorca får stå kvar som dröm. Kanske, kanske kan det i stället bli läge i höst?

Amsterdam

Amsterdam är redan bokat. 5 dagar i slutet på april och det är jag och min dotter Alva som åker. Nu får vi bara hoppas att det funkar att resa då.

drömmar för 2022

Haparanda

Haparanda och Toredalen har vi ju satt upp på alla möjliga listor ett bra tag nu. 2022 ska det väl ändå bli av? Nu bör vi ju kunna åka upp med husbilen också. Praktiskt och bra.

Norra Portugal

Vi skulle gärna ta oss ner till Porto och vidare runt i norra delen av Portugal. Där har vi inte varit förut, men vi har förstått att det är vackert och finns mycket att se.

drömmar för 2022

Svensk roadtrip med Lorry till Bohuslän

Ja Lorry det är ju husbilen det, som sagt. Om den är klar till Kristihimmelsfärd, har vi en ide om en svensk premiär-roadtrip som ska innehålla Bohuslän, Kinnekulle och lite annat smått och gott längs vägen.

drömmar för 2022
drömmar för 2022 – Bohuslän

Tågluff i Europa

I juni laddar vi för att dra iväg på en 3 veckor lång tågluff i Europa. Äntligen säger vi bara. Detta har vi väntat på och längtat efter i så många år medan vi tagit hand om våra barn varannan vecka. Nu är alla barnen i princip vuxna och vi borde väl kunna resa mer fritt?

Tyskland och Schweiz är redan spikat på resan. Sedan är det öppet. Luxemburg är vi sugna på eftersom vi aldrig varit där. (och alltid hungrar efter nya länder) Italien eller Frankrike kan också bli aktuellt.

drömmar för 2022
Siste det begav sig med tåg i Schweiz

Svenska fjällen

Även i år måste det ju bli svenska fjällen i någon form. Kan det bli Treparksmötet i år istället för förra året? Eller något helt annat?

drömmar för 2022
drömmar för 2022 – fjällvandring!

Pilgrimsvandring

Detta är en dröm som vi knappt har vågat säga högt ännu. Att komma iväg på pilgrimsvandringen Camino del Norte i september i år. Egentligen tar den 35-40 dagar, men om man kan plocka lite best of så att säga och få ner det till 3 veckor?

drömmar för 2022
okej, bilden är från en annan pilgrimsvandring, jag vet…

Svenska världsarv

3 världsarv har vi kvar nu. Struves meridianbåge måste vi bara få till under 2022. De andra två, Grimeton radiostation och Örlogsstaden Karlskrona är väl mer tveksamt att hinna ”svänga förbi”. Så 1 svenskt världsarv blir vårt mål för 2022.

Ett av förra årets världsarv

Svenska nationalparker

17 svenska nationalparker är vi uppe i nu. Vilka mer kommer vi att besöka under 2022? Planer finns för Padjelanta, Kosterhavet och Tresticklan. Samt kanske, kanske Vadvetjåkka och kanske, kanske Haparanda skärgård. 3 stycken blir målet.

drömmar för 2022
Fulufjället – en av 2021 års nationalparker

Svenska landskapstoppar

9 toppar klara. Under 2022 tar vi de vi svänger förbi i närheten av. Vilket kan bli några av Medelpad, Hälsingland, Uppland, Västmanland, Närke och Bohuslän. Till exempel. Vårt mål blir 3 stycken.

Följ med på våra äventyr 2022. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

8 Comments

 1. emolis

  Vi tänker oss också västkusten (Skaftö eller Dyrön) & Kinnekulle till Kristi Himmelsfärd och planerar för fullt hur vi ska göra det möjligt att ta oss runt hela Kinnekulleleden på 2 dagar med boende, bussar mm. Grekland hoppas man ju alltid på, men framför allt vår stora Nordenresa till bl a Lofoten och Nordkap (och kanske äntligen Treriksröset?). Kan den månne bli av i sommar? Gotska Sandön är bokad och förhoppningsvis blir det Abisko och Vadvetjåkka med, sen fattas bara nationalparkerna vid Treparksmötet innan nationalparksamlingen är komplett. Världsarven är avklarade, men åker ni till Haparanda är det nära till Struves meridianbåge Perävaara (inget jättesevärt, en sten mitt i skogen). Ja, visst är det tur att drömma är möjligt…och gratis 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Då kanske vi är på samma ställe samtidigt! Ni måste hojta till om ni ser oss, vi känner ju inte igen er. 🙂
   Enligt min nuvarande plan når vi Bohuslän söndag efter Kristi Himmelsfärd och Kinnekulle till helgen efter.
   (Typiskt mig att ha en dag-för-dag-plan när vi ska åka husbil. Det är ju själva vitsen med en husbil att man ska vara spontan. 😅 )
   Och sen springer vi på varandra igen i Vadvetjokka! 🙂

   Ja Haparanda är ju så lockande för en kalenderbitare som jag för att man får både en nationalpark, en svensk ytterpunkt och ett världsarv. Och så en av Norrlands vackraste vägar också, om man åker upp längs Torne älv. Jag bör ha varit där i barndomen någon gång, men minns inte.

 2. Vilken härlig planering. Tack och lov är det alltid tillåtet att drömma och planera. Mycket av er planering känner vi igen, bl a pilgrimsvandring, svenska nationalparker och världsarv.
  Kinnekulle rekommenderar vi efter Kristi Himmelsfärd då berget och ställplatserna är mer än överfulla just den helgen. Från ställplatsen i stenbrottet har man bara en trappa upp till Munkängarna som borde stå i full blom av ramslök i början av juni.

  • Gunilla Yourstone

   Som det ser ut nu blir det nog snarare fram emot helgen efter Krist Himmelsfärd vi kommer till Kinnekulle. Fast det är väl risk att det är fullt då också, det är nationaldagen. Nåväl då får vi sova hos syrran istället. 🙂
   Ja vi hoppas på blommande Ramslök! 🙂

 3. Ann Beutler

  Önskar er ett fint rese 2022år

 4. Även detta kul att läsa och bra med målsättningar som känns ganska laid back, det blir ju verkligen vad det blir även av 2022. Ser fram emot kommande rapporter!

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är som förra året, kommer man iväg utomlands alls så får man vara glad.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *