Får man ha planer och drömmar för 2021? Ja men det måste man väl ändå. Men nu är man ju förstås medveten om att en eller annan pandemin kan komma i vägen och förändra alltihop.

Traditionsenligt, först börjar vi väl med att sammanfatta hur det gick med att realisera drömlistan inför detta ödesår 2020. Har vi lyckas pricka av en enda dröm tro?

Planer och drömmar för 2021
Ja det blev Maldiverna

Så här såg listan ut vid den här tiden förra året:

 1. Maldiverna: check
 2. Vandring i Västsverige
 3. Tågluff till och i Ryssland
 4. 50-årsresa: check
 5. Storbritannien
 6. Lofoten
 7. Grekland
 8. Alsace, Mosel
 9. Beirut
 10. La Gomera
 11. Amsterdam
 12. Sova i ett trädhus
 13. Bo någonstans där det spökar: check
Det blev ett spökhus

Ja det var en diger lista. Inte så värst ödmjuk, kan man ju reflektera över så här efteråt. ”I want it all and I want it now” mer liksom. Fast det är väl å andra sidan lite det som är en drömlistas uppgift. Att ta lite höjd. Sen kanske inte allt blir av, det är ju sen gammalt.

Som den observante läsaren redan har noterat, så har vi ju faktiskt lyckats realisera 3 av drömmarna, trots allt. Den första och den sista. Och så 50-årsresan då. Och där någonstans får man väl vara nöjd.

Och det blev ju en 50-årsresa

Så var drömmer vi om inför 2021?

Utomlands

Den första och den största drömmen. Att det ska kännas säkert, försvarbart, tillrådligt och roligt att faktiskt resa utomlands igen under 2021. Det vore väl underbart? Vart vi sen åker vår man väl se. Men en bra gissning är väl Västeuropa.

Planer och drömmar för 2021
Utomlands

Öland

I vår hoppas vi komma iväg till Öland. Vi vill vandra Mörbylångaleden på södra Öland och även se lite mer av ön när vi ändå är på plats. Om möjlighet finns att åka över till Blå jungfrun (vi har inte lyckats ta reda på om båttrafiken är igång i maj) så vill vi väldigt gärna göra det.

Planer och drömmar för 2021: Öland

La Gomera

Drömmen om La Gomera tar vi med oss från 2020. Det verkar vara en grym vandringsö och dessutom ett lättillgängligt och säkert alternativ i dessa tider.

Planer och drömmar för 2021

Grekland

Grekland är ett annat alternativ som känns rätt att mjukstarta med inom Europa. Vi drömmer både om vandringar, på Amorgos, Tilos eller kanske Kreta. Eller bara om att hitta det där härliga boendet, avskilt på en höjd över havet. Med DEN utsikten.

Planer och drömmar för 2021
Grekland

Pilgrimsvandring

Denna dröm har vi ju redan skrivit om i ett separat inlägg. Vi skulle gärna vandra längs en pilgrimsled i Europa under 2021.

Tyskland

Tyskland har verkligen seglat upp som ett nygammalt resmål som jag vill återuppta kontakten med. Jag bodde ju här i ett år 93-94, som utbytesstudent i Karlsruhe. Nu vill jag tillbaka, uppleva mer och prata tyska!

Planer och drömmar för 2021
Tyskland

Min 50-årsresa

Förstås ska det bli en 50-årsresa för mig också, i någon form. Jag misstänker att Christofer får anledning att återkomma till det inom kort.

40-årsresan

Treparksmötet

Svenska fjällen känns som en självklarhet inför säsongen. Frågan är bara var man ska vandra? Vi har börjat snegla på Treparksmötet, som går igenom tre nationalparker, Stora sjöfallet, Sarek och Padjelanta.

Planer och drömmar för 2021
Treparksmötet. foto: Mikael Svensson/Johnér

Roadtrip genom södra Norrland och Dalarna

Vi vill göra om sommarens succéroadtrip. Fast med nya destinationer och sevärdheter förstås. Och med Dalarna inkluderat.

Landskapstoppar

Fler landskapstoppar planerar vi förstås. Kanske kan det bli dags för Ångermanland, Medelpad, Södermanland och Dalarna tex. Samt förstås Öland. En tuff bestigning på 58 m.ö.h.

Nationalparker

Vi tänker att vi ska försöka att besöka fler av Sveriges nationalparker framöver. Padjelanta och Blå Jungfrun har vi redan nämnt. Hamra skulle man även kunna tänka sig. Eller Haparanda skärgård.

Planer och drömmar för 2021

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

12 kommentarer

 1. Treparksmötet har vi också tänkt vandra i sommar. Kanske även Töfsingdalen. Och går det att ta sig till Nordkap måntro? Och kanske få till den där sista ytterpunkten med Treriksröset? Klart är att vi siktar på ännu en lång roadtrip från söder till norr, med världsarv och nationalparker. Blå Jungfrun hoppas vi också på, med en dotter som bor i Kalmar tänkte vi att det borde gå att få till nån helg. Sen hoppas jag sååå på att vår resa till Slovakien, Tjeckien & Polen blir av som min 50-årsresa i höst (här får man planera själv om det ska bli av något 🙂 ).. Och så är jag sugen på Rovaniemi till jul… Ja, drömmar finns det visst gott om… 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Åh ska ni också gå treparksmötet! Vi tänkte gå i augusti, exakt när beror på om Alva hänger med eller inte.
   Ja den där 50-årsresan kan ju göra en gråhårig. Kommer det att gå att resa utomlands då eller ej?

 2. Tycker det känns SÅ kul att läsa om allas drömmar inför 2021, hoppfullt på något sätt. Själv hoppas jag få uppleva några av punkterna på min bucketlist i Sverige, men vill såklart jättegärna hälsa på min syster i Skottland snart igen. Saknar ihjäl mig! Tyskland vill jag också till, för att hälsa på släkt även där. Och givetvis finns drömmar om att komma ”hem” till Thailand i slutet av nästa år. Vi får väl se… tar en dag i taget.

  • Gunilla Yourstone

   En dag i taget känns som helt rätt approach för 2021. Hoppas ändå att några drömmar för oss var kan slå in! 🙂

 3. Marianne

  Så klart vi måste drömma !
  Gott nytt 2021. Jag följer er på bloggen !

 4. Hej
  Tack för er fina och intressanta blogg och tack för er lista.

  Vi är några vänner som vandrade Mörbylångaleden för tre år sedan, här kan du läsa om det
  https://www.oland.se/sites/oland/files/vandring_morbylangaleden_-_olands_turistbyra_2017.pdf
  (Hoppas länken fungerar)

  • Gunilla Yourstone

   Åh men perfekt, jag har letar efter något blogg eller så som har hela vandringen beskriven. Ska läsa allt i morgon. Vi funderar på att skippa de första delarna och börja i Mörbylånga eller från STF Mörbylånga/ Stora Frögården i stället. Är det rätt eller missar vi fina partier då?

 5. Resedrömmar inför 2021 ligger jag faktiskt ganska lågt med just nu. Mest av allt hoppas jag nog på att den där resan med släkten till Mallorca som vi skulle ha gjort denna sommaren kan bli av nästa istället. Det är till och med en plan, faktiskt, om än inte med några datum satta ännu. I övrigt får vi ta det på uppstuds, känner jag.

  Jag har skrivit en del om Amorgos. Men det har du kanske redan sett? https://hallojvarlden.com/2019/07/31/14-saker-du-behover-veta-om-greklands-vackraste-o-amorgos/

  • Gunilla Yourstone

   Ja jag läste om Amorgos när du hade kommit hem, får läsa om, om det skulle bli en resa dit.
   Drömmer gör jag, men boka känns alldeles för tidigt.

 6. Anna Sandström

  Hej, läser den här bloggen sporadiskt. Så kul när jag kommer ihåg att surfa in. Älskar vandring i både Sverige och Utomlands när tillfälle ges.
  Vill tacka för tipset om landskapstoppar. Idag har vi besökt Galtåtoppen i Västergötland. Ingen bedrift direkt 🤣 men kul att ha mål med sina resor. Vi har husbil så det blir resor så ofta tillfället ges. Tack igen 🙏

  • Gunilla Yourstone

   Åh kul, den ska vi försöka göra nästa gång vi hälsar på syrran i Falköping.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *