Jag gillar ju verkligen att tillbringa min födelsedag på resa. Just nu är jag i en bra trend och har tillbringat hela 5 födelsedagar på raken på resande fot. 2016 på Island, med start i Reykjahlíð på morgonen och middag i Akureyri  på kvällen. 2017 i Saxnäs, på dagstur vid Stekenjokk, 2018 i Riga, 2019 till Treriksröset. Och så nu idag då, då jag befinner mig i Hemavan.

Födelsedag på en vulkan på Island 2016
Stekenjokk 2017
Riga 2018
Och Treriksröset 2019

Nästa år är det 50-årsdag. Födelsedagarna födelsedag på något sätt. Så, så klart vill jag extra gärna resa någonstans även nästa år.

Jag har redan tidigare resonerat i ett inlägg om att det inte är Christofers grej att anordna en överraskningsresa och att han ska få slippa det.

Att jag varit inställd att att planera och fixa själv, så som jag är van. Det finns till och med ett utkast på ett inlägg där jag presenterar några möjliga resor. Som fick slängas i och med Corona-pandemin. För där stod ju sånt som Botswana, Georgien och Transsibiriska.

Georgien
Nej, inget Georgien
Nej ingen safari i Botwana
Och ingen transsibirisk järnväg

Men så, på sin egen födelsedagsresa får Christofer feeling. Börjar humma och mumla för sig själv.
– Jag vet precis vilken resa du ska få!

Va en överraskningsresa? Jodå, så är det. Han har redan planen klar och jag lyckas får ur honom ordet ”tema” och att det gäller Sverige, eftersom andra typer av planer ju inte är möjliga just nu. Sedan blir han musslan. Kniper igen och säger pillemariskt.
– Du får vänta och se.

Här klurar han på resan. Det kan man tydligt se!

Så nu är vi där. Jag ska få en överraskningsresa när jag fyller 50. Och jag har ingen aning om vart den ska gå.

Läs också: Att ordna en överraskningsresa

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *