Idag åker vi iväg på Christofers 50-års resa. 10:00 bär det av. Själv vet han ännu inte vart, även om han, precis som ni, kan ha sina aningar baserat på packlistan från i tisdags.
Vi får återkomma om någon dag och berätta var vi hamnade.

Men så länge kan jag ju berätta om alla de resorna som han inte fick i 50-års present.

Champagne och Paris

Champagne

Detta var min första ide. Som jag trodde att jag skulle genomföra då förra året när jag basunerade ut att det naturligtvis skulle bli en överraskningsresa till 50-årsdagen.

Först några dagar i Paris. Som Christofer aldrig besökt. Och jag inte varit till sedan början av 90-talet. Sedan tåg till Champagne. Inkvartering på något mysigt ställe och så cykla runt i landskapet några dagar. Men så åkte vi till Franska Rivieran i september förra året. Och… alltså, ärligt talat, fransmän kan vara rätt så otrevliga av sig. Och så vill man ju inte ha det på en 50-årsresa.

När jag sen kom på att Christofer troligtvis inte kan cykla längre sedan stroken. Eller i alla fall inte så bra. Då var det definitivt spiken i kistan på den iden på något sätt.

Andra kreativa förslag

Bulgarien

Sen följde en räcka av förslag som i tur och ordning uppfanns, researchades och förkastades.

Grekland. Jag fingrade försiktigt på ön Nisyros med sin vulkankrater och detta formidabla boende.  Men för varmt i juli, va?
Bulgarien. Rundresa med bil. Kloster, byar, vandringar. Europas äldsta stad. Men kanske lite för primitivt och avancerat för just en 50-årsresa? Då vill vi kanske slappna av och lyxa lite istället?
Österrike. Inte så tokigt. Men för likt Schweiz från förra året.
Amsterdam. För varmt att åka på sommaren, hävdade min svåger, holländaren.

Och så vidare.

Österrike

Det vinnande bidraget

Tills jag så en dag kom på Den Perfekta Resan. Lite av de ena, lite av det andra. En perfekt mix i det perfekt avvägda landet. Den här resan skulle verkligen bli helt rätt!

Sen kom Corona emellan och Den Perfekta Resan fick ställas in. Eller inte in. Ställas om. Skjutas upp. För jag tänker fortfarande att vi ska genomföra den, sen när Europa är sig någorlunda likt igen. Kanske redan i höst. Kanske måste det vänta till våren. Så vi avslöjar väl inte nu vart den ska gå?

 

2 Comments

  1. Grattis på Christofers födelsedag. Hoppas ni får en kanonresa,
    och att det blir tillfälle för andra resmål vid senare tillfälle.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *