Roadtrip i Kalifornien?
Tänkte väl det. Det är något alldeles speciellt med att roadtrippa i bilens förlovade land. Det måste göras på rätt sätt bara, inte fuskas bort, för att få den där rätta genuina känslan.

1. Inte boka boende i förväg

Ta dagen som den kommer, inte göra upp för fasta planer. Köra tills det skymmer och sedan stanna vid första bästa tända neonskylt. Så här reste man ju alltid förut. Och boendet löste sig alltid. Det gör det nu också kan vi avslöja, om man bara har aldrig så lite is i magen och är beredd att leta lite.

roadtrip i Kalifornien

2. Motell

Japp, du ska bo på motell. Och de ska ha en upptänd sån hög skylt ute vid vägen. Längor med rum som alla har separat ingång och bilparkering precis utanför. Självfallet ska det även finnas en drickaautomat vid receptionen.

roadtrip i Kalifornien

3. Rätt bil

Men en liten framhjulsdriven 2-dörrars Ford med symaskinsmotor blir du självfallet ihjälskrattad i Kalifornien. Här gäller det att resa med stil och välja bil med en gnutta finess. Cab, Jeep, Hummer? Stort ska det vara i alla fall och respektingivande.
Här söker man smidigt hyrbil från alla uthyrningsfirmor samtidigt.

roadtrip i Kalifornien

4. Riktig amerikansk frukost

I det riktiga Kalifornien, bortanför kustens storstäder, tar man förstås bilen till frukosten. Svänger in på en riktig sån där vägkrogs-sylta. Där servitrisen har färgat rött hår, volangförkläde och för kort kjol. Sätter sig på ett galonsäte som riktigt suger fast baki shortsen. Beställer in bacon and eggs, pannkakor och lönnsirap. Äter tills alltihop långsamt rinner ut genom öronen igen.

roadtrip i Kalifornien

5. Närkontakt med lagens förlängda arm

Visst ingår det väl i en riktigt amerikans roadtrip att bli stoppad av polisen minst en gång? Lite lagom för fort får man köra då, för man vill ju inte att resan ska sluta där och då.

roadtrip i Kalifornien

6. Platserna du bara måste se

San Francisco förstås. Och träden i Red Wood. Death Valley, Yosemite, Bodie ghost town och Mono Lake. Sen får man ju förstås inte glömma Highway 1.

roadtrip i Kalifornien Death Valley
Death Valley
roadtrip i Kalifornien - highway 1
Highway 1
roadtrip i Kalifornien - bodie gost town
Bodie gost town

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

 

Tags

8 Comments

 1. Hahaha, härligt inlägg! Nostalgi på hög nivå. Har varit i Cali några gånger och älskar det. Har dock kvar Death valley och Yosemite. Nästa USA-resa blir dock till NY i höst.

  Kram Lena

  • gunilla yourstone

   Ja det blev ett litet nostalgi-inlägg idag. 2008 var sist det begav sig och roadtrippades i USA för oss.
   Death Valley är riktigt häftigt!

 2. Sophie

  Har ni några tips på en uppskattad resebudget och restid?

 3. Åh så lockad jag blir nu!! 🙂 Älskar verkligen roadtrips, speciellt sen jag stack till Australien!

 4. Ser härligt ut! Fina bilder och kul inlägg.
  En resa jag länge velat göra, men just nu lockas jag mer att göra en ordentlig roadtrip i Kanada. Kanske från kanadensiska västkusten ner till Kalifornien? Hade varit något …

  • gunilla yourstone

   Ja! Vi träffade en kille som gjorde en kombo längs hela kusten!
   Som sagt, det hade varit något det. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *