Sommaren är i gång full fart med resor och reseplanering. Här kommer 3 grejer som är högaktuella just nu.

Weekend i Rom

Först och främst, jag och min son har varit på weekend i Rom. En fortsättning på en tradition från 2022 när vi åkte till Köpenhamn tillsammans. Vi tänker att vi ska fortsätta göra såna här tillslag tillsammans bara vi två, när andan faller på.

För mig var det tredje besöker i Rom, för min son det första. Vi betade alltså av de obligatoriska sevärdheterna, Colosseum, Forum Romanum, Fontana di Trevi, Spanska trappan, Vatikanstaten.

Samt såg Italiens öppningsmatch i EM, den mot Albanien, på en bar invid vårt hotell, ihop med några engagerade inhemska supportrar.

Hotell förresten, en lustig grej var att vi hamnade på samma hotell som jag och Christofer bodde på 2009 när vi besökte Rom. Jag är ju egentligen inte den typen, som känner ett behov av att upprepa mig. Men efter att ha sökt runt på booking.com ett bra tag och allt bara var skitlöjligt dyrt, kom jag plötsligt på att i alla fall kolla Hotel Lirico, precis bredvid Operan, och ser man på, priset var då som nu, riktigt bra för att vara Rom.


Väl på plats fick vi ett rum som såg identiskt ut mot förra gången, och med samma utsikt. Däremot var omgivningarna helt annorlunda nu. Då var det ett rätt tråkigt, anonymt område, nu fanns här massor av restauranger med uteserveringar och ett trevligt folkliv. Ungefär samma förvandling som mina egna gamla kvarter i Stockholm rund Swedenborgsgatan på Södermalm har genomgått, Eller när jag tänker på saken, även mina gamla kvarter i Karlsruhe som jag återbesökte förra sommaren.

Läs också: Var ska man bo i Rom? – 3 bästa områdena enligt oss

Hårddiskkrasch

Ja, en liten hårddiskkrasch utlovade visst rubriken också. Jo, det var min dator som gav upp en solig dag nere i Västergötland. Logiskt, med tanke på hur gammal den var, men olägligt eftersom detta är hektiska tider strax innan semestern.

Dock ingen panik, jag har ingen lagring på datorns hårddisk, utan bara på externa hårddiskar. En ny dator har nu köpts och levererats. Lite pyssel är det ju ändå att få upp den på det sätt man vill ha det.

Sammanfattningsvis, skönt ändå att ha rivit av plåstret med ny dator och nu ha en ny snabb, tunn och lätt dator att jobba med. Motför den rätt lynniga och tunga rackare jag hade innan. Det blir grejer det att ha med sig på tågluffen.

Nytt och fräscht

Hur många parkeringsappar kan en människa ha?

När Parkster kom var det ju något bra? En app att parkera med i stället för kreditkortet har sina klara fördelar. Men nu har det hänt något. Plötsligt, just nu svämmar Sveriges parkeringsplatser över av nya okända parkeringsappar. EasyPark, Aimo, Flowbird…

Att parkera har blivit en stress, för varje gång ska man numera ladda ner en ny app. Eller testa appens sms-parkering bara för att få ett felmeddelande; fel format, zonkoden finns inte osv.
Det som skulle förenkla, försvårade istället. Stökigt.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

4 Comments

  1. Parkeringsapparnas dolda och onödiga avgifter är också ett dilemma att ta hänsyn till. Jag saknar inte myntautomater eller SMS-parkeringar (som man glömde bort att stoppa eller inte enkelt kunde förlänga) men det borde bli smidigare att app-parkera, absolut.

    • Gunilla Yourstone

      Nej den suger ju också. Att sms-parkera och glömma att av sluta. Har ju hänt ett par gånger dessvärre…

  2. Jag blev grymt imponerad när EasyPark fungerade på en parkering i Greve, Toscana.
    Samma app som hemma

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *