Dagen kunde ha börjat bättre, det ska erkännas.

Telefonkö hos hela 3 olika myndigheter på en och samma morgon. Till myndigheter ska man ju inte ringa, man ska fylla i ett litet käckt webbformulär och signera med sitt BankID. Men en gång var 10:e år ungefär kommer man helt enkel till den punkt att man behöver lite personlig kontakt och ”Vad sjutton gör vi nu?” Igår hade jag kommit till den punkten med min sons boendesituation och ekonomin runt den och det renderade i en hel del telefonköer, knappval, röststyrda val som hörde fel (eftersom alla röstsystem bara är designade att höra vad män säger) och handläggare som till slut ändå rådde mig att fylla i det ena eller det andra webbformuläret och signera med mitt BankID.

Men sedan tog det sig, för jag hade tagit ut en semesterdag utan att ens vara på väg utomlands, och den tillbringades i Stockholm på Waterfronts konferensanläggning bredvid centralstationen, på resemässa, Travel News Market.

En hel dag till att nörda resor, destinationer och blogg!

Seychellerna

Att få sätta sig till rätta i Seychellernas monter, visa våra blogginlägg därifrån på paddan. Likt två föräldrar vars blickar möts ovanför huvudet på det gemensamma, så älskade barnet. Så förstår vi varandra.
-Nej, är det sant? Bodde ni på Le Repaire? utropar hon entusiastiskt. Jag älskar det stället!
-Och kolla här, visar jag. Vi har liksom gjort en liten tävling mellan Seychellerna och Zanzibar. Kan du gissa vem som vann?
Och jag vet att mina ögon lyser.

I Kaliforniens monter är vi djupt eniga om att folk, de vill ju se L.A, San Francisco och Highway 1 och då missar de ju det bästa.
-Var ni till Bodie Ghost Town också? myser utställaren.
-Yes, of course, säger jag.

London – och den där solnedgången

Hos Storbritannien går vi bananas över den krispiga klara januari-solnedgång jag lyckats fånga på bild.
-Min favoritdel av London, suckar hon som jag bokat möte med.

Besöker Portugal för att prata av mig om min nya kärlek, till Lissabon, spårvagnarna, seafooden och de där dinosaurierna, som vi snudd på tyckte oss se vandra över berget.

Min nya kärlek: Lissabon

Och så de nya destinationerna förstås.
Tunisien som låter så spännande med sin kultur och sin mat. Mexiko som vi är på väg till. Dominikanska Republiken! Alla platser i Italien som vi ju har kvar, Alperna, Israel, Jordanien och kanske en vandringsresa till de mindre kända Kanarieöarna?

Som avslutning eftersnack med de andra resebloggarna. Ännu mer nörd på siffror, SEO, sökord, läsarnas preferenser, gästbloggare och Nästa Resa.

Jag är hemma igen vid tio på kvällen. Har inte hunnit äta ordentligt på hela dagen. Huvudet snurrar av montrar, rollups, barstolar, visitkort och nya spännande resor.
En lyckad dag ändå, trots den där starten.

Survival-kit för resebloggare på mässa: Paddan, blogg-presentationen och de där visitkorten

 

10 Comments

 1. Kul å ses 🙂 stressade ju runt där ett par timmar! Cool sista bild! Kram

 2. Trevligt att ses, även om det blev kort för min del. Och oj vad du hann med!

  • Gunilla Yourstone

   Ja jättetrevligt att ses. Jag var ju där från då när vi båda kom och tills de stängde. När man reser ända från Umeå gäller det att få valuta för flygbiljetten. 🙂

 3. Ja, kul att ses och som Johnny sa. Vad du hann med mycket! 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Supertrevligt att ses och man måste ju gno på om man ska jobba in biljettpriset. 🙂

 4. Kul att ses igår och roligt att läsa ditt inlägg! Vårt kommer imorgon bitti. Ses snart igen!

  • Gunilla Yourstone

   Ja så trevligt att ses! Och ska bli mycket trevligt på måndag också. 🙂

 5. Åh, hade så gärna också velat gå på Travel News Market i år. Men hade ju helt glömt bort när det var när vi planerade in Yosemite-resan. Så får helt enkelt nöja mig med att läsa om dagen hos alla er andra som var där.

  Och Bodie, vilken plats!

  • Gunilla Yourstone

   Det går inte att hinna med och få in allt. Resa är ju ändå roligare.
   Bodie är nice. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *