I morgon är det dags att ge sig ut på resa igen, då flyger vi mot Krakow i Polen. Det blir två nätter i Krakow och sedan ytterligare två nätter i Zakopane, en by i polska Karpaterna.

I Zakopane känns det ganska självklart vad vi ska göra, vi är där för att vandra den berömda (nja kanske inte berömd i Sverige då, men i Polen) vandringen till sjön Morskie Oko.

I Krakow ska vi förstås besöka Auschwitz. Det är egentligen därför vi är där, för att min dotter Alva ska få se och uppleva vad hat och rädsla kan göra med oss människor, om vi låter de onda krafterna verka som de vill. Högaktuellt i tider som dessa.

Men vi kommer också att ha gott om tid för själva Krakow och har egentligen inte researchat så mycket. Europeiska städer brukar i mångt och mycket lösa sig själva. Man beger sig till centrum (i detta fall gamla stan), där brukar finnas ett torg och om solen skiner tar man en glass. Ungefär så.

Men lite borde vi kanske ha en plan ändå? Så vad är ditt bästa tips till oss och till Krakow under vår dag tillsammans?

 

6 Comments

 1. Saltgruvan i Wieliczka är val värt ett besök.

 2. Toppen! Planerar för en resa dit med sonen i höst så vill ha massor av tips! Trevlig resa✈️

 3. Eva Olsson

  Hej! Jag var där i påskas med mina tonåringar. Vi bokade en guidad halvdagstur till Auschwitz, blev hämtade 6.30, skönt att vara där tidigt. Dagen efter hade vi en halvdagstur till saltgruvan, mycket intressant, fint och häftigt.

  Krakow är mysigt att strosa runt i, besök även de judiska kvarteren. Vi gick också och tittade på resterna av gettots mur och Gettots hjältars torg. God och prisvärd fika, b la på Krakowska Manufaktura Czekolady.

  En del shopping på Galeria Krakowska.

  Tack för en inspirerande blogg! Trevlig resa!

  • gunilla yourstone

   Tack för tips! Vi har också bokat en tur till Auschwitz, dock eftermiddag.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *