Ja, var ska man bo i Kiev, vilket område är bäst? Kiev känns lite som en stad där man kan hamna fel ändå. Och det vill man ju inte. Så här tänker jag efter en påsk-weekend i Kiev.

Självständighetstorget

Bästa turistläget i Kiev måste helt klart var i närheten av Självständighetstorget och Gamla Kiev. Här finns många restauranger, om än med turistpriser och stadens sevärdheter ligger nära.

Hamnar man lite nordväst från torget, får man närhet till Sofiakatedralen och St. Michaels Klostret. Samt Golden Gate och Operan.

Mer åt söder är närmare till klosterområdet Lavra, Moderlands monumentet och utsiktspunkterna över floden.

Hyatt

Ett riktigt lyxigt boende vid Sofia Katedralen är Hyatt Regency Kiev, men inomhuspool och takterrass. En riktigt klassiker annars, som många verkar bo på att döma av tips som jag hittar på nätet är Ukraine Hotel, precis öster om Självständighetstorget. Härlig Stalin-känsla på själva byggnaden, det måste man ge dem! Och bra priser.

Var ska man bo i Kiev?
Hotel Ukraine

Själv bodde jag på Senator Maidan och är mycket nöjd med det. Snyggt och trevligt. Jag blev dessutom uppgraderad till en studio-svit på översta våningen. Med soffgrupp, stora härliga från-golv-till-tak-fönster och ett underbart badrum. Bara duschen var så stor att jag är övertygad om att det finns Hong Kong-familjer som lever hela liv och uppfostrar 4 barn på motsvarade yta. Två mycket trevliga restauranger bara om hörnet fanns det också.

Var ska man bo i Kiev?
Senator Maidan
Senator Maidan

Närhet till Chernobyl-tours

För den som besöker Kiev enbart för att göra turen till Tjernobyl, kan det vara smart att bo på Ibis Kiev Railway Station. Detta hotell ligger precis där bussarna till Tjernobyl avgår. Vill man utforska själva Kiev till fots, känns detta läge dock som ett sämre val för mig som gjorde både och under mina två dygn i Kiev, kändes det mer rätt att bo vid Självständighetstorget och sedan ta taxi till bussarna till Tjernobyl. Förstås funkar t-bana också för att ta sig dit.

Var ska man bo i Kiev?

Läs alla mina inlägg om Kiev här.

Vill du ha fler bra tips på lägen och hotell i andra städer världen över? Glöm då inte att gilla 4000mil på Facebook.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *