– Var ska man bo i Transsylvanien?

Transsylvanien, det var ju några år sedan nu. I september 2016 åkte vi på en veckolång roadtrip. Men så fick jag en fråga om boenden och kände att det har jag ju inte riktigt skrivit om. För vi lyckades verkligen hitta några charmiga och trevliga boenden i Transsylvanien. Som samtidigt inte kostade skjortan, utan tvärt om landade på en fullt rimlig penning, typ några hundralappar per natt.

Här bodde vi på vår resa.

Complex La Tunuri – Vila Economat

Vårt första boende var i orten Sinaia. Egentligen inte Transsylvanien än, men vi stannar här för att vi vill se sagoslottet Pelé Castle. Och det som är värt att göras, är som vanligt värt att göras ordentligt. Vi går all in och bokar rum i slottets gamla vaktstuga, som nu byggts om till hotell. Vi har inte turen att knipa något av rummen åt slottssidan, men njuter av stämningen, blyfönstren och knarrande trappor för fullt.

Var ska man bo i Transsylvanien

Pension Ana Bran

Nästa anhalt är Bran, med världskändisen Bran Castle. Helt oförtjänt förstås, för här har Greve Dracula aldrig bott, hur slottets marknadsförare än försöker få till det.

Men ett vackert slott är det ju, så vi klämmer till med ett besök ändå. Pension Ana Bran är ett enkelt guesthouse med vänliga ägare. För några kronor extra kan vi lägga beslag på det enda rummet med utsikt över själva slottet.

Läs mer: Greve Dracula´s Transsylvanien – att resa till en myt

Var ska man bo i Transsylvanien
Utsikten från vår mikroskopiska balkong!

Var ska man bo i Transsylvanien

Casa Reims

I Transsylvaniens själva epicentrum, staden Brasov, bor vi hela två nätter. Här väljer vi att positionera oss några kvarter från centrum i ett boende som erbjuder gratis parkering för vår hyrbil. Case Reims är kanske inget jättemärkvärdigt, men rent och snyggt, till rätt pris och på gångavstånd från centrum.

Pensiune Citadela Sighisoara

Vårt favoritboende på denna resa. Med ett alldeles underbart läge i de vackraste delarna av sagostaden Sighisoara bor ni nu. Charmigt, vackert och trevligt. Visserligen serveras ingen frukost, men den lilla detaljen ordnar vi på ett annat närbeläget hotell i stället.

Som av ett under löser sig parkeringen helt utan sig självt. Det går bra att stå precis utanför entrén.

Den vackra entrédörren
Här bor vi. Mitt i en saga!
Utsikt från rummet
Frukost på ett annat hotell
Var ska man bo i Transsylvanien
Utanför vårt hotell

Cabana Conacul Ursului

Uppe i Faragas Mountains, en bit nedanför den fantastiska Transfaragan Road har vi vårt sista stopp. Inget särskilt med detta boende förutom att det har rätt läge och rätt pris. Den rumänska husmanskosten får man förstås av bara farten.

Var ska man bo i Transsylvanien

Så där ja, nu är det bara att kopiera vårt reseupplägg och boka upp sig på dessa hotell för alla Transsylvanien-spekulanter där ute.

Läs alla våra inlägg från Transsylvanien här.

 

Tags

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *