Var ska man bo på Färöarna? Under vår vistelse på Färöarna i somras valde vi att bo på ett och samma hotell i Torshavn hela vistelsen men det finns även många fina alternativ ute i byarna och de mindre orterna.

Hilton Garden Inn Faroe Islands

Vår resa till Färöarna var en överraskningsresa till mig på min 50-årsdag och Christofer hade slagit på stort med Hilton Garden Inn, ett riktigt lyxig och snyggt hotell. Dessutom med en riktigt bra restaurang. Vi stormtrivdes på Hilton Garden och med att för ovanlighetens skull, inte behöva packa upp och ner på hela resan, utan behålla ett och samma rum. Nackdelen med Hilton Garden var väl i så fall att det låg 20 minuters promenadväg från Torshavns centrum, där alla restauranger fanns. Det blev många kyliga och blåsiga kvällspromenader för oss.

Boka Hilton Garden Inn här.


Havgrim Seaside Hotel 1948

Om man vill bo nära centrum av Torshavn och dessutom sen är en sucker for seaviews, ser Havgrim Seaside Hotel 1948 hiskeligt trevligt ut.

Boka Havgrim Seaside Hotel 1948 här.

Traditional Faroese house in Tórshavns city center

Är man flera personer som reser, hyr man kanske hellre ett hus. Som denna traditionella färöiska stuga med grästak. Boka här.

Alternativet till att bo i Torshavn är att i stället boka in sig i några av Färöarnas alla mysiga små byar. Där kommer man närmare vardagslivet och får säkert mer genuina och småskaliga middagsupplevelser.

Gásadalur Apartments på ön Vagar

I underbara byn Gasadalur där det smått världsberömda vattenfallet Mulafossur är beläget, finns möjlighet att övernatta i Gásadalur Apartments. Här finns möjlighet till självhushåll, även om den lilla byn även inrymmer en enklare restaurang.

Boka Gásadalur Apartments här.


The View i Bøur på Vagar

Blir vyerna på Färöarna bättre än så här? Tveksamt faktiskt, så missa inte att boka in en natt på The View i Bøur. Du bokar The View här.

Gjaargardur Guesthouse Gjogv

I härliga byn Gjogv med sin fantastiska fågelklippa finns Gjaargardur Guesthouse Gjogv att ta in på. Restaurangen ska enligt ryktet vara bra också. Boka här.

Panorama boathouse

Utanför Färöarnas andra största stad Klaksvik, hittar vi ett hus att hyra som känns som lite utöver det vanliga läges och utsiktmässigt. Boka Panorama boathouse här.

Hotel Nord

Allra längst nordöst på Färöarna hittar man orten Viðareiði. Här kan man tillbringa en natt på Hotel Nord som även har en restaurang. Längre bort än så här kommer han helt enkelt inte på Färöarna. Här i krokarna finns också en spännande vandring att göra. Boka Hotel Nord här.


Läs också: 25 saker att se och göra på Färöarna – våra bästa förslag

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

Tags

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *