Oj vad många som varit inne på 4000mil och läst i juli! Nytt rekord i år igen med 173.825 stycken unika läsare.
Vårt förra rekord var på 120.000 läsare och det sattes i juli förra året.

Så otroligt roligt att så många hittar till oss och vi hoppas att vi ger inspiration och bra tips till alla som besöker oss. Stort tack till alla er som läser.


Vad som lästs

Om förra årets juli-läsning mest handlade om Norrland och vandring, så är årets läsning betydligt mer differentierad.

Absolut läses vandring och Norrland fortfarande, men också andra delar av Sverige som Öland, Dalarna och Österlen, samt roligt nog även utländska inlägg igen.

Inläggen från vår tågluff i början av av sommaren har lästs av väldigt många. Allra flest läste  om hur SJ dumpade oss på Köpenhamns station sista dagen av vår tågluff. Tyvärr, höll vi på att skriva, eftersom vi förstås hellre ser att våra positiva inlägg läses, men inte så förvånande i och med att negativa inlägg alltid får större spridning på sociala medier än positiva.

Roligt nog har många velat läsa om både Moseldalen och Salzburg också, det vill säga de destinationer på tågluffen som vi hittills hunnit rapporterat om. Men vi har ju Hinterglemm, Brienz, Alsace och Luxemburg kvar att skriva om också.

Ett positivt och (förhoppningsvis) inspirerande inlägg som fick många läsningar var annars 25 fantastiska sevärdheter i Sverige – en för varje landskap. Kul!

Rekord på Facebook också

Ja sen har vi ju haft rekord på Facebook också, 7000 följare där.

Samt att inlägget om SJ fick 1200 reaktioner och en räckvidd på 530.000. Galet ju. Men 1:a i Facebooksreaktions-kategorin i juli är knasigt nog inlägget om vår döva vita katt som flyttat in. 1800 reaktioner. Däremot blev räckvidden ”bara” 109.000 och läsningarna mer beskedliga 8000 st.

Vår räckvidd, alltså hur många som sett inlägget på Facebook, har överhuvudtaget varit riktigt riktigt bra i sommar. 5000-15.000 har varit standard och 30.000-50.000 inte helt ovanligt heller.

Om du inte redan följer oss på Facebook, kan du göra det här.

Instagram

På Instagram har vi tagit oss upp över 4000 följare. Följ oss på Instagram här, där har vi ju mer realtidsuppdatering om vad vi pysslar med än på bloggen, som ju har en viss fördröjning.

Revansch på ett av våra troll

Sen kan vi faktiskt inte låta bli att nämna det, men minns ni vårt trollsafari i januari? Då vi bland annat skrev om att någon hade lämnat en kommentar efter förra sommarens rekord att ”Det lär ju inte hända igen” och sedan kallat sig ”Gunilla.Y@telia.se”.

Vi kan faktiskt inte låta bli att skänka en tanke till detta stackars troll en dag som denna, när vi slår nytt rekord igen.

Och så hoppas vi förstås att alla ni andra, trevliga och gulliga läsare vill följa med oss och läsa vidare i höst också.

 

10 Comments

 1. Wow, fantastiska siffror! Grattis! Juli var en bra månad 🙂

 2. Det är galet många, wow! Kul att både ni och Freedom verkar gå som tåget.

 3. Hatten av för väl utfört arbete under flera år. Rekord är ju aldrig något som bara kommer, det har byggts upp under lång tid.

 4. Marianne

  Grattis och tack för alla intressanta inlägg !

 5. Jessica

  Jag hittade er blogg för någon vecka sedan och håller nu på att metodiskt läsa igenom många av era inlägg. Vi gillar att göra liknande resor själva och det är både roligt att få ny inspiration och jämföra upplevelser från platser jag också besökt.
  Så tack för en bra blogg. Jag kommer fortsätta att följa er ☺

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *