Varje sommar är det förstås obligatoriskt för oss att boka in ett par veckor i vår stuga i Järnäsklubb, en liten by vid havet i Nordmalings kommun. Hur mycket vi än reser i övrigt, är detta den allra bästa platsen att vara de två sista veckorna i juli.

Vädret detta år har varit lite fram och tillbaka. Vi har både fått underbara soliga sommardagar och dagar med ihållande regn.

En solnedgång utöver det vanliga

Vår stuga vetter mot havet åt öster. Som så ofta är fallet på östkusten. Därmed är man ju inte bortskämd med så många solnedgångar. Men då och då, när molnen uppför sig exakt rätt där uppe på himlen, kan man ändå få solnedgångsfärger över havet. En sån helt underbar osannolikt härlig kväll hade vi den 22:a juli. Då blev himmel och hav ett orangesprakande fyrverkeri någon timme där vid 22-tiden på kvällen. Jag och min son hoppade förstås snabbt ner i kajakerna för att uppleva allt detta på plats ute på havet.

Besök

Som vanligt på somrarna har vi förstås haft besök ute i stugan. Min pappa har varit uppe och hade som alltid med sig det bästa av sommarväder. Christofers dotter med sambo var här och paddlade och även min son om man kan räkna honom som besök när han fortfarande bor hemma. Hunden Ozzy har varit ute på kollo några dagar hos oss och sedan även katten Nemo som för första gången i sitt liv fått uppleva konceptet ”utomhus” iförd en sele och ett koppel.Kajaker

Som vanligt blir det fokus på våra kajaker och utflykter till havs med dem när vi är i stugan. Kajak är enligt oss ett oslagbart sätt att ”bli ett med naturen” till havs.

Vi har gjort strandhugg och badat från klippor och stränder.


Som Järnäsklubbs egen James Bond kliver Alexander upp ur kajaken med en skjorta under ”torrdräkten”.

Kattaktivering

Ja lilla Nemo som sagt. Den döva lilla vita katt som numera bor hos oss har tagit semester och hängt med ut till Järnäsklubb några dygn. Kanske inte jättepedagogiskt att byta miljö för honom igen när han nyss har flyttat till oss, men samtidigt är det bara sommar och semester en gång om året och vi har alla velat passa på att vara i stugan. Min son Alexander som plikttroget passat honom inne i stan hela sommaren har på så sätt kunna få några fina semesterdagar i ”Klubben”.

Hur kan du anklaga mig för att ha varit i öppna spisen? Vilket befängt påhopp!
Om du bara ta av selen så lovar jag, ja verkligen lovar att inte smita! I alla fall inte så himla mycket.

Jobb

En av grejerna med att vara i stugan är ju också att utföra lite gammalt hederligt kroppsarbete och rensa hjärnan i och med det. Vi  hugger ved och håller öppet mot havet med röjsågen och småpysslar lite. Christofer har till slut fixat igång tv:n och kopplat in den till antennen på taket efter vår renovering 2019-2020. Bättre sent än aldrig.

Vi är inga fågelexperter, men visst är det en havsörn som besöker oss?

 

6 Comments

 1. Marianne

  Å så vackra bilder

 2. Monika Fransson

  Fantastiskt fina bilder. Ser helt ljuvligt ut.

 3. BÄSTA sortens semester. Total avkoppling och bortkoppling, med havet utanför. Förstår att ni trivs – känner igen mig i mycket (fast i en helt annan del av Sverige…).

  Ha en fortsatt härlig sommar – för visst håller den på länge än!!

  • Gunilla Yourstone

   Sommaren vid havet är härlig oavsett var den utspelar sig! 🙂
   Vi satsar på sommar fram till sista augusti tycker jag.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *