Christofers första vecka hemma är avklarad. Min första tillbaka på jobbet på heltid igen likaså.

Nu börjar förhoppningsvis 5 dagars chans till vila. Fast idag är det förstås Lilla julafton med barnen. Men sen kanske? I natt sov jag 12 timmar, 9 till 9. Det är sånt jag behöver och längtar efter just nu.

Christofer har haft ont i sin opererade mage. En hemsjuksköterska har tittat på det med sagt ”Avvakta”. Nu idag sa Christofer att han tror att han kommit på vad det är. När operationen genomfördes hade han gått ner 5 kg. Nu har han börjat gå upp igen. Han tror helt enkelt att den sydda ”kostymen” blivit för liten. För tight sytt helt enkelt. Vi ska ringa in idag och rådgöra. Så får vi se om Lilla julafton får tillbringas på akuten i stället eller om det finns andra lösningar.

Nåväl, det var faktiskt inte om det jag tänkte skriva idag, utan om Vagabond nr 1 2019 som landade i min brevlåda i torsdags. Det innebär väl rimligen att den kommer ut i butik i nästa vecka någon gång.

Roligaste numret per år (osäker på om jag kommer att förnya prenumerationen något mer) är alltid det som utser årets resmål. Särskilt om de är bra och utvalda med känsla och nytänkande.

Kategorierna för i år är; Bästa länderna, Bästa städerna, Hållbara resor, Bästa sol och bad, Bästa Djur- och naturresorna och Bästa budget.

Slovenien

Bästa länderna

 1. Norge
 2. Costa Rica
 3. Sri Lanka
 4. Colombia
 5. Taiwan
 6. Ryssland

Snyggt med Norge på förstaplats. Ett land som vi verkligen, verkligen var på väg till inför 2019. Precis som Ryssland. Ja alltså om vi fått vara friska och så, nu vet vi ju inte vad som händer. Taiwan känns supertrendigt, har vi också pratat om mycket på senaste tiden. Kolla bloggen FantasyDining för inspiration.

Sri Lanka och Costa Rica känns som det pratats om och bubblats för under ganska många år redan, så kanske inte helt trendigt?

Sri Lanka

Bästa städerna

 1. Philadelphia
 2. Varanasi
 3. Mexico City
 4. Busan
 5. Lyon
 6. Beirut

Vi har faktiskt inte lyckats besöka en enda av dessa.
Stort yes för Beirut och Varanasi. Den enda vi kan komma på som faktiskt varit i Beirut är bloggen LadiesAbroad. Rapportering finns här. Busan i Sydkorea har vi inte ens hört talas om förut, vilket naturligtvis talar för staden. Och Sydkorea känns så rätt.

Men Philadelphia…?

Hållbara resor

Berlin
 1. Köpenhamn
 2. Berlin
 3. Lappland
 4. Slovenien
 5. Mongoliet

Framför allt är det ju så rätt av Vagabond att göra en hållbar-lista. Vägen till ett mer hållbart resande går definitivt genom inspiration och lust och inte genom flyg-skammande, pekpinnar och Alla andra borde minsann…

Inte blir det sämre av att de valda resmålen känns rätt. Själva tror vi visserligen mer på Danmark bortanför Köpenhamn, som spännande resmål, men i övrigt så. Lappland blir det för oss själva i sommar. Åtminstone för mig och barnen om Christofer inte kan följa med. Berlin blir bara hetare och hetare och är dessutom skrattretande lätt att åka tåg till. Slovenien var vi ju till i somras och det är verkligen ett lite mer ovanligt resmål, som förtjänar att lyftas 2019.

Mongoliet via Transsibiriska har varit en dröm för oss i många år nu. 2019 blir det inte men kanske, kanske 2020?

Slovenien

Bästa djur- och naturresorna

 1. Raja Ampat
 2. Färöarna
 3. Patagonien
 4. Zambia

Färöarna känns grymt hett. Patagoniens är Christofers länge utdragna drömresa. Och Zambia! Ja vi var visserligen bara där i några timmar i våras, men båda Zimbabwe och Zambia drar verkligen i oss för ett längre återbesök.

Zambia

Bästa sol- och badresorna och Bästa budget hoppar vi över eftersom vi inte riktigt förstår vitsen med de listorna. Ska man åka någonstans bara för att det är billigt alltså? Och dessutom, i bland, till andra sidan jorden? Nej, verkar konstigt. Och sol och bad är väl inte nyskapande i alla fall?

Så absolut en hygglig lista av Vagabond i år, även om vi kanske inte upptäckte så många nya överraskningar. Fast Busan i Sydkorea, det måste absolut googlas upp!

 

10 Comments

 1. Taiwan och Sydkorea klart intressant.
  Gillar ju Asien.
  Många är de resor som bara stannar i drömmarnas land hos mig/oss.
  Önskar er en trevlig lilla julafton.
  Hoppas det löser sig med magen.

  • Gunilla Yourstone

   Framför allt Nordostasien gillar ju vi. Om det funkar för oss att långresa i framtiden, så blir det nog en tur dit.

 2. Ann Beutler

  Kul med Norge..där vi ska bla vandra sommaren 19…om vi får ha hälsan och orken. Vi tänker Galdöpiggen, Rjukan..som dessutom blivit ett världsarv. Utgår från Notodden där bonusdottern just nu bor😀❤️…Tänker även Bergen ngn ggn under 2019

 3. Tack för sammanfattningen! Kul med både Ryssland och Norge på listan. Får kolla lite sen vad Vagabond faktiskt har skrivit. Ska ju själv skriva en text om 2019 års resetrender i mellandagarna. Busan/Pusan är Sydkoreas näst största stad. Jag åkte båt därifrån till Osaka i Japan för 10 år sedan. Sydkorea åker jag gärna tillbaka till. Spännande matkultur och prisvärt!

 4. Lisette

  Jag kom på familjejulklappen riktigt så här i sista minuten.Brukar satsa på någon resa , hotellnatt eller Spa så man har något roligt och vänta på efter julen.Hittade ett super erbjudande förra veckan med Wizzair direkt från Åbo till Kaunas,Lithauen…så nu skall vi faktiskt fira nyår och en liten mini semester där (4dagar).Skall bli intressant.Tänkte att vi åker en dagstur till Vilna och har en vattepark dag där med kidzen…kan vara mysigt så här vintertid att basta,simma och njuta i jaccuzin och samla ny energi till nästa år.

 5. Sydkorea kan vi varmt rekommendera. Ett trevligt land med otroligt vänliga människor. Engelska – nivån är generellt låg, men de anstränger sig verkligen för att hjälpa en. Vi fick en vecka i Seoul och Daegu när vi adopterade våra söner.. Spännande på alla sätt och vis!

  • Gunilla Yourstone

   Låter lite som Japan då, men engelskanivån och hjälpsamheten. Planerar ni någon återresa med sönerna?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *