Sommaren är alltid en bra period för bloggen, många har tid att läsa och många googlar också på resor. Juni, juli googlar man inför sin sommarresa. Någon gång i augusti switchar man över till att börja googla inför först och främst hösten, men också vinterns resor.

Förra året hade vi nytt rekord i juli med 30.000 unika besökare. En oerhörd mängd då förstås.

Vi har år från år ofta dubblerat antalet besökare. Men inför denna sommar kände vi väl kanske att det var osannolikt med ytterligare en dubblering. Det finns ju på något sätt en bortre gräns för hur mycket man kan växa. 45.000 tänkte jag innan sommaren. 50.000 om vi har flyt.

Osannolika 65.000 blev det alltså.

Tidigare har jag känt att jag haft kontroll på varifrån besökarna har kommit och varför. T.ex. om jag delar ett inlägg i en Facebookgrupp för resor, har det blivit många besökare den dagen på just det inlägget.

Nytt för i år är att bloggen börjat leva sitt eget liv. Det kan hända att andra delar eller länkar utan min vetskap och besökarna strömmar in utan att jag förstår hur.

Vad har läsarna då läst?

Jo, mot alla odds, får man väl ändå säga, för det kunde jag verkligen inte förutse, har inläggen Att flyga inom Europa utan pass, funkar det? Vi har provat – Den hårda vägen och Att maxa handbagage-necessären – “lura säkerhetskontrollen” med fasta produkter varit julis allra största storsäljare.

Sen går ju alltid våra inlägg om Italien och Västerbotten bra på sommaren. Till exempel. Men annars tycker vi nog att besökarna hittas lite här och där och överallt. Extra glada blir vi alltid när någon läsare hittar till ett sällan läst inlägg om riktiga kvalitetsresmål. Som till exempel Safari i Afrika – så går det till och därför älskar vi det eller Vinales – kan Kuba bli mer ”the real thing”?

Vi tar tillfället i akt att verkligen, verkligen, tacka alla läsare för att ni läser vår blogg, för att ni gillar, kommenterar och peppar oss att fortsätta på alla möjliga sätt. Om ni bara visste vad en kommentar eller en gilla betyder för motivationen att blogga.
Och tvärt om. När vi lagt vår själ i ett inlägg och ingen enda kommenterar, då tänker man ibland att vi kanske skiter i det här. Vi kan ju fortsätta resa ändå, men vi behöver ju inte nödvändigtvis skriva om det. Och sen gaskar man upp sig igen förstås och minns det tiden när det kunde gå veckor och månader utan en enda kommentar.

Men vi vill också passa på att fråga er:

Vad läser ni helst om på 4000mil? Vilken typ av inlägg gillar ni bäst? Och vad intresserar er inte alls?

Vi vill veta för att kunna bli bättre och ännu mer intressanta.

 

22 Comments

 1. Stort grattis till välförtjänt rekord. Ni är så skickliga i ert bloggande och det har ni bara er själv att tacka för! Mot 100.000 nästa sommar!

  • Gunilla Yourstone

   Tack Linda. Ja det är ju svårt att inte blicka mot 100.000, åtminstone i fantasin. Sen får man se hur det blir.

 2. Fantastiskt! Helt enkelt – fantastiskt! Grattis till bra och hårt jobb!

 3. Wow, grattis! Verkligen starkt jobbat. Jag hade också rekord i juli men behöver några år av dubblering innan jag är där…

  • Gunilla Yourstone

   Tack! Ja det tar ju tid (år) att bygga upp en blogg.Tålamod är det som gäller.

 4. Stort grattis till er och er underbara blogg! Hipp hipp hurra! Dags att planera in 100k-firandet snart? 😉🥂

  • Grattis🌹
   Anledningen till varför jag fastnade för er blogg är omväxlingen. Ni skriver om allt mellan himmel o jord. Tex kan den ena dagen handla om resan till Kiev och dagen efter handla det om Kristoffer. Även om de flesta av ert inlägg handlar om resor kan det ändå vara skönt att läsa om annat, skulle ni bara avgränsa ert till att enbart skriva om resor blir det till slut väldigt enahanda… fortsätt med ert mix, ni har nog hittat ett vinnande koncept😉😊

   • Gunilla Yourstone

    Tack. Det var faktiskt ett medvetet val vi gjorde förra sommaren/våren att börja skriva mer om oss som privatpersoner. Och sen i och med stoken blev det ju naturligt, eftersom det var det enda tänkbara att skriva om under en period.

  • Gunilla Yourstone

   Tack! Ja nu siktar vi på 100.000 nästa juli. Och så vet man aldrig vad som händer i livet. Men kanske.

 5. Gratulerer! Fant bloggen tilfeldigvis gjennom en av reisegruppene på FB og likte det jeg så. God mix av reisebeskrivelser og annet reiserelaterte/reise-erfaring.
  Har sluttet å lese mange blogger da de med øket popularitet ofte blir likere og likere hverandre. Og mer og mer kjedelige. Bloggerne drar på samme blogger-reiser og omtaler sponsorers produkter.

  • Gunilla Yourstone

   Intressant det du skriver att resebloggarna ofta blir mer och mer lika varandra. Resebloggarna känner ju ofta varandra, umgås privat osv, så jag kan se varför det blir så. Vi åker inte på så många resor tillsammans med andra bloggare och bor inte i Stockholm så vi kan inte umgås så mycket. Det kanske är bra då i detta fall. Ska hålla det i minnet att bevara sig särart. Tack 🙂

 6. Grattis. Kul!! Älskar att läsa om udda resmål, vandrings o aktivitetsresor, udda coola boenden. Gillar sätter du skriver på. Kul att läsa saker som tex. Wow upplevelse resor o resor som inte blev som ni tänkt osv. Vill läsa alla typer av inlägg 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Tack! Och vad kul att du gillar bloggen. Det kommer alltid att vara viktigt för oss att i alla fall ibland välja de udda resmålen. Det blir så mycket större upplevelser då.

 7. MInett

  Gratulerar till antalet besökare. Det är väl förtjänt. Jag gillar mixen av inlägg på bloggen och att det är välskrivet. Känner igen det att lägga ned tid och engagemang i ett inlägg som inte läses av så många jämfört med när jag gjort ett hafsverk, ett blogginlägg på som tar typ 4-5 minuter att skriva och lägga in bilder.

 8. Elsbeth

  Varför läser jag er blogg? Så klart för det är den bästa resebloggen! Så bra inspiration, idéer och tips, beskrivning av livet både hemma och borta gör den till en mer personlig blogg än en med bara reseskildringar. All lycka med fortsatt bloggande😁😍

 9. Jeg forstår veldig godt at 4000 mil har mange lesere, og at antall lesere øker – av de reisebloggene jeg leser er den i særklasse best. Innleggene om ulike reisemål er innholdsrike og informative, og kan brukes som oppslagsverk om man har bestemt seg for et reisemål. (Eksempel: Dubai, dit vi dro i desember i fjor.)
  Dere deler akkurat passe mye, både av sorg og glede, fra livet deres, slik at leserne synes de kjenner dere.
  Språket i bloggen utmerker seg – langt over gjennomsnittet bra!
  Rask og trivelig respons om man legger igjen en kommentar på bloggen.
  Kom inn på bloggen første gang for ca tre år siden, da yngste datteren flyttet til Umeå, og jeg ville finne ut hva man kunne titte på der når man skulle dit på besøk. (Hva med et innlegg fra skulpturparken i Umedalen – den falt jeg helt for – og tror at mange turister ikke kjenner til.) 😊
  Alle innleggene på bloggen er leseverdige, men de jeg gjerne hopper over handler om steder og reisemål rundt i verden som jeg vet er helt uaktuelle for meg, for eksempel safari i Afrika. 😄

  Kari – med instagramkonto karibulo .

  • Gunilla Yourstone

   Tack för ditt svar. Vad roligt att du uppskattar bloggen och det vi skriver om. Safari i Afrika är en av mina favoriter. Men förstår om inte alla vill eller kan ge sig ut på sånna äventyr. 🙂

 10. Vad roligt! Stort GRATTIS!!! Vad jag mest vill läsa? Jag gillar lite reflekterande, personliga och kanske humoristiska inlägg. Mer guide-inlägg är också bra, men de är ju mest intressanta när man är på väg till resmålet. Det är väl så det är!? 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Tack! Reflekterande, personliga och humoristiska inlägg. Ja det ska vi väl kunna ordna fram! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *