Ni som brukar läsa bloggen vet att vi hookade big time på det här med Afternoon Tea när vi besökte Sri Lanka och Galle Face Hotel i Colombo förra vintern.

Hong Kong är ju ytterligare en gammal engelsk koloni med anor. En favorit i repris känns i det närmaste oundviklig. Frågan är bara var i Hong Kong vi ska slå till? Stan formligen flödar över av pampiga hotell med imponerande Afternoon Tea menyer.

Här finns ett antal bra förslag på Afternoons Tea i Hong Kong.

Vårt val faller till slut på Ritz Carlton, beläget högst upp i Hong Kongs högsta byggnad, International Commerce Center.

I god tid, dvs en månad innan mejlar vi och bokar bord. Fönsterbord. Vi kan komma vilken dag som helst hela veckan, bara vi får ett fönsterbord, skriver vi.
Reservationen går igenom, vi får vårt önskade fönsterbord. Ok vi upprepar: Confirmed Window Table at 103:th floor. Man får hålla sig lite i skrivbordskanten när man tar emot sitt mejl. Det kommer faktiskt att hända!

Afternoon Tea i Hong Kong
Afternoon Tea i Hong Kong

Förstås får vi regn och låga moln dagen till ära. Men här gäller det att inte sura och gnälla för det, vi har ju fortfarande ett alldeles utmärkt Afternoon Tea att se fram emot.

Vi klär oss så prydligt vi kan, det är ju trots allt ett lyxhotell vi är på väg till och åker i god tid. En kvart före utsatt tid är vi framme och åker upp till våning 103. Lokalen är fantastisk och vårt bord verkligen perfekt. Men utsikten är bara en vit vägg av moln.

Afternoon Tea i Hong Kong

Vi sätter oss tillrätta och beställer te (English Breakfast). Och så händer det. Från ett ögonblick till ett annat skingras molnen framför oss och Hong Kong blir synligt.

Afternoon Tea i Hong Kong
Afternoon Tea i Hong Kong
Afternoon Tea i Hong Kong
Afternoon Tea i Hong Kong

Vi njuter länge och väl av våra serveringsfat i våningar. Tre kannor te blir det innan vi är nöjda (och tre toalettbesök på damtoan med universums bästa utsikt) beställer in varsitt glas vin till skymningen också för säkerhets skull.

Vilken utsikt och vilken eftermiddag!

Afternoon Tea i Hong Kong

JA men hur ser damtoan här uppe ut? Undrar man ju nu. Well, kolla in vår film här.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

8 Comments

 1. Marina

  Så häftigt – såväl kakfatet som utsikten!

 2. Åh så härligt det ser ut, både utsikten och det som serverades 🙂 Jag är jättesugen på att åka till Hongkong så jag lusläser alla era tips därifrån.

  • gunilla yourstone

   Hong Kong är vår nya favoritstad! Sjukt läcker stad med den täta bebyggelsen i kombination med det asiatiska!

 3. Bengt Ståhl

  Fönsterbord där tack vare Ert tips – Tack

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *