Afternoon tea, dvs en lyxvariant av denna mycket brittiska företeelse, som serveras på ett finare hotell, är ett fenomen som vi kommer i kontakt med först på vår Bangkok-resa. Då tycker vi att det verkar lite dyrt och avstår. 9 månader senare på klassiska Raffles Hotel i Singapore, springer vi på det igen, men nu hägrar Singapore Sling och Long Bar istället.
Vid det här laget är vi dock rejält sugna på att prova vid tillfälle. Det ska dock vara riktigt lyxigt och i koloniala omgivningar.

Innan avresa till Sri Lanka har vi läst och hört om Galle Face Hotel i Colombo, men lyckas inte riktigt få in en natt i huvudstaden i vårt, som vanligt, tighta schema.
Dock, planet hem avgår 04:10. Vi har bokat ett flygplatshotell för några timmars vila innan avfärd. Natten innan tillbringas i staden Galle i södra Sri Lanka.

 

DSCF0630

På chans bestämmer vi oss för att be vår chaufför att köra oss till Galle Face Hotel sista eftermiddagen, vi vill ju inte hänga längre än nödvändigt ute vid flygplatshotellet.
Kanske kan man få sig en liten drink, kanske till och med en middag? Vem vet, kanske en solnedgångsvy?
Har vi otur är det dyrt, dåligt och snorkigt, man vet ju aldrig…

IMG_4446edited

Galle Face Hotel lever upp till alla våra förväntningar. Vakter som springer fram och öppnar bildörren, fantastiskt kolonialarkitektur, en trädgård och flera serveringar i direkt anslutning till havet i västerläge.

Dessutom serveras Afternoon Tea på verandan.
Läge att slå till alltså och förverkliga en punkt på vår bucket-list.

Afternoon Tea kostar 1800 rupie = 110 kr. Inklusive champagne är priset 3500 rupie,dvs 220 kr. Vi förstår det som att 1 glas champagne ingår, men det visar sig vara 3!

IMG_4333

Tre hyllor med läckerheter förstås, samt även några varma smårätter på separat tallrik, samt en iskaffe utöver själva teet.
Vi smaskar på och njuter av allt som serveras, samtidigt som tre musiker underhåller utanför verandan.

IMG_4319

IMG_4325 - Kopia IMG_4326 - Kopia IMG_4327 - Kopia IMG_4328 - Kopia

Tjugo i fem slutar så musiken. En man i skotsk utstyrsel och säckpipa, samt en annan gentleman i vit uniform ställer upp sig överst på terrassen. Säckpipemannen börjar spela och så marscherar de båda herrarna taktfast ned mot havet och flaggstången.
Sri Lankas flagga halas, marsch tillbaka upp igen. Allt till toner av säckpipa.

IMG_4354edited

Sedan går solen ned i den vackraste solnedgång vi får på Sri Lanka. På förslag från vår personliga kypare intas det sista glaset champagne nere vid vattnet och solnedgången.

IMG_4425edited

IMG_4434edited

Tjugo minuter försenade skyndar vi så ut i skymningen till vår väntande chaufför, likt två askungar på rymmen…

Vilken kväll det blev!
Vi kom med inga förväntningar alls och det  brukar ju vara det perfekta upplägget för att bli positivt överraskad. Denna avslutning på resan seglar upp som en av de allra bästa upplevelserna totalt sett på Sri Lanka.

Läs om hela vår Sri Lanka-resa här.

Samt vår guide till Sri Lanka här.

DSCF0633

IMG_4442edited

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

 

18 Comments

 1. Det var en mycket prisvärd och spännande afternoon Tea det där 🙂 jag är van vid mycket dyrare priser! Ser Gottigottgott ut. Jag har inte riktigt koll, är ni kvar där?

  • gunilla yourstone

   Ja men eller hur, 360 kr tror jag en afternoon tea gick på i Bangkok. Utan champagne.
   Vi är hemma igen sedan två veckor.
   mvh Gunilla

 2. Vad gott det ser ut, och mycket! Jag gillar Afternoon Tea och vi har ätit det några gånger på Grand Hotel (vi har gett bort det som present och tagit med oss diverse släktingar i omgångar ;)). Det är förresten i stort sett samma serveringsfat på era bilder som det är på Grand Hotel! 🙂

  • gunilla yourstone

   Ja, det känns som en trend som sprider sig just nu, med Afternoon tea. T.o.m. här i Umeå har det poppat upp. 🙂
   mvh Gunilla

 3. Afternoon tea är väldigt roligt och vi har testat ganska många, bland annat på Burj-al-Arab i Dubai; världens lyxigaste hotell. Där fick vi betala ungefär 800 per person men det var väldigt gott och enda sättet att ta sig in i hotellet är genom att ha en bokning. Och afternoon tea är billigaste alternativet!

  Men vi har också testat i New York, London och Stockholm och det är barnsligt roligt att äta från våningsfaten.

  Kom precis på att jag ska skriva ett inlägg om alla våra afternoon teas; tack för inspirationen.

 4. afternoon tea låter som något jag skulle gilla! 🙂

  • gunilla yourstone

   Ja, vi kommer definitivt att planera in fler när tillfälle finns. 🙂
   mvh Gunilla

 5. Ja det där såg ju helt okej ut. Får fundera på det 🙂

 6. Har läst om detta som rekommendation tidigare så det ska vi absolut testa.

  Har du tips på boende i Unawatuna? Har kikat på Prime Time Hotel men är osäker på vilken del av stranden som är bäst.

  • gunilla yourstone

   Ja gör det, superlyxigt och dessutom billigt.
   Har tyvärr inga tips om Unawatuna, vi var aldrig där.

 7. Jenny Paulsson

  Hej!
  Vet ni om man kan förboka afternoon tea? Vi vill ju inte missa detta tillfälle och är bara i Colombo en dag innan vi flyger hem nästa morgon.
  Vänligen Jenny Paulsson

  • Gunilla Yourstone

   Har inte koll på det. Vi åkte dit för att vi visste att det var ett gammalt fint hotell och upptäckte deras Afternoon Tea på plats. Men mejla och fråga kanske?

 8. Hej
  Måste man boka bord för afternoon Tea ?
  Vet ni i s fall var ? Jag hittar inte det påhotell galls hem sida😳

  • Gunilla Yourstone

   Vi bokade inte innan. Visste inte ens att det fanns Afternoon Tea förrän vi kom dit. När vi var där fanns det gott om lediga bord.

 9. Margareta Norling

  Så spännande att läsa om er härliga resa och så trevligt och humoristiskt skrivet.
  Jag och min man har själva litet funderingar att deltaga i en resa anordnad av Flygmäklarna och som specialiserat sig på resor för pensionärer. Rest med dem till såväl Sydafrika som en resa till Namibia, Botswana och Zambia. Den senare helt fantastiskt.
  Tyvärr blir det nog inte så många långa branta vandringar för oss ( jag som är 76 år och med två höftproteser och en knäprotes samt min man 80 år och en höftprotes ) men föreställer mig att det finns mycket att uppleva av annat slag efter att ha beundrat alla era fantastiska foton
  Hälsningar Margareta Norling Västerås

  • Gunilla Yourstone

   Vad kul att du gillar inläggen. Det finns verkligen massor att se på Sri Lanka. Tempelområdena tex besökte vi inte ens på denna resa, men skulle gärna komma tillbaka och ta det en annan gång.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *