En supertrend på Instagram (eller är den till och med över nu, vad vet vi?) är ju att visa gourmetmåltider som tillagas och äts ute i vildmarken. Förmodligen är det lätt att dras med och känna att man måste dra med sig muurikkor, kaffepannor, vedträn och oxfilé ut i skogen och upp på fjället. För att det riktigt ska räknas och för att vara helt säker på att man verkligen njuter av utflykten. Och framför allt för att våga lägga upp ett endaste knyst om måltiden på sociala medier.


Så vi då. Vi som både älskar natur och vandring och dessutom dokumenterar detta på sociala medier. Vad för superduper-avancerat äter vi på vandring, undrar man ju?
Idag avslöjar vi allt. Så här äter vi.
Frystorkat
Jajjemän. Fryskorkat is the way to go! Väger ingenting, håller hur länge som helst och mättar ordentligt. En favorit är kebabgryta från Real.
Vattnet kokar man upp, inte över öppen eld som på Instagram, utan med ett stormkök, ett betydligt säkrare sätt ur brandsynpunkt och dessutom mycket lättare att bära med sig i ryggsäcken än 15 vedträn.
Vattnet tar man ur en bäck, eller i form av snö som man smälter. Om det finns vatten eller ej, ser man i förväg på kartan.




Nudlar
Lika enkelt som frystorkat och dessutom billigt är snabbnudlar. Perfekt som lunch tycker vi.

Soppa
Soppa är inte en hel måltid, men ett tillbehör eller ett mellanmål. Soppan är förstås i pulverform, t.ex. varma koppen eller nyponsoppepulver. Perfekt om man behöver ha lite värme i kroppen och en påse bör därför alltid vara med, som reserv i alla fall. Man vet aldrig när kylan slår till.

Grillad korv med bröd
När det inte är flerdagarsvandring och man går i trakter med rastplatser och grillplatser kan man ta ut svängarna litegrann och unna sig att grilla korv. Att grilla direkt på marken i skogen, som på Instagram är jätteförbjudet. Så har mången skogsbrand startat.
Glöm bara inte kniv att öppna korvförpackningen med och en tom skräppåse att lägga tomma förpackningar och annat skärp i.


ICA´s färdiga sallader
Alltså på dagsturer sommartid är det inte heller så tokigt att unna sig en sallad. Välj då en sallad med livsmedel som tål några timmar bortanför kylen. Typ skinka och inte räkor. Skräppåsen är ännu nödvändigare här. Om man inte vill ha ryggsäcken full av dressing på hemväg.
Glöm inte bestick heller. En spork är bra.

Snacks
Sedan fyller vi alltid på med snacks. Så man står sig och om man behöver extra eneripåfyllnad. För en heldag minst 2 snacks per person, kanske 3.
Nötmix, energybars (flapjacks), torkad frukt och Wasa Sandwich.



Hjortron
Sedan finns ju alltid naturens eget skafferi förstås. Hjortron om det är säsong. Blåbär. Till och med att vi hittat krusbär en gång på en vandring. Då tar man förstås för sig.

Kaffe då?
Jo alltså, vi tar ju förstås, förstås inte med oss en tung kaffepanna ut på vandring. Vi tar snabbkaffepulver och kokar upp vatten i stormköket. Häller direkt i kåsan.

Läs också: Vandring i Ammarnäs – Gajsatje och vidare oledat
Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.







Som vanligt bra och inspirerande skrivet! MEN gör vi kortare vandring är alltid kaffekannan med. Kok-kaffe i skogen är ju ett måste. Har så varit i 40 år. Vi tar t.o.m. ofta när vi kör längre med bil och stannar och fikar i skogen. Väg-krogarna är ju oftast inte så roliga…
Hehe, anade nog att det skulle komma en sådan kommentar från nån. Kokkaffe-falangen lever. 🙂
Skogsfika/skogslunch brukar vi köra rätt ofta också när vi är ute och kör bil. Hellre än Mc Donalds.