Bangkok är ingen stad att ge sig ut och spontan-strosa i.
Hett som en bakugn och en, ska vi säga utmanande trafiksituation, gör att man bör ha en stadig plan att hålla sig i redan i förväg för att få ut något vettigt av stan.

Här kommer våra bästa tips till aktiviteter i Bangkok.

1. Besök en skybar – till exempel Lebua Tower

I Bangkok bör man absolut besöka någon av de häftiga skybars som finns. Gärna kvällstid eller i skymningen för maximal effekt. Vi besökta Lebua och var mycket nöjda med den. Tänk på att det är dresscode bara. Långbyxor och skjorta för män och klänning och skor som inte är sandaler för kvinnor.

Att göra i Bangkok

Att göra i Bangkok

2. Matlagningskurs

En matlagningskurs är en mycket bra idé i Bangkok. Dels för att den thailändska maten är så god att man absolut vill förkovra sig i konsten att kunna framställa den själv hemma också. Dels för att de är en trevlig utflykt där man har chansen att samtidigt lära sig mer om Thailand.

I vår matlagningskurs ingick ett besök på marknaden, där vi botaniserade runt bland alla thailändska matvaror, en båttur på flodsystemet och en besök i ett buddhistiskt tempel. Dvs förutom själva matlagningskursen då.

Läs mer om vår matlagningskurs här.

Att göra i Bangkok

Att göra i Bangkok

3. Solnedgång över Arun Wat

En av Bangkoks schysstaste utsikter är den över solnedgången bakom templet Arun Wat. En bra plats att se den från är baren på Arun Residence på andra sidan floden.

Att göra i Bangkok

Att göra i Bangkok

Att göra i Bangkok

4. Båttur på kanalerna

Man bör absolut bege sig ut på en båttur på Bangkoks kanaler. Gärna på västra sidan floden, i de lite lugnare kvarteren där. Timmen före solnedgång är en optimal tid. Man glider sakta fram på vattnet med insyn i privata trädgårdar och uteplatser. Livet går sin stilla gång. Med dig som iakttagare.

Att göra i Bangkok

Att göra i Bangkok

5. Bangkoks bästa mat? – Tealicious

Ja, det är korrekt uppfattat. Din vistelse i Bangkok bör kretsa runt mat och dryck. Sist med inte minst, missa inte restaurangen Tealicious med riktigt, riktigt god thaimat.

Att göra i Bangkok

Tycker du att det är lite ynkligt och skralt med bara 5 tips? Läs visare om 100 saker att göra i Bangkok på bloggen ComeFlyWithMe.

Läs även om var man ska bo i Bangkok här.

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde.

 

3 Comments

  1. Vi gjorde också en båttur när vi var där, trevligt! Däremot minns jag hur knepigt det var när vi hamnade i en taxi som krävde att vi på vägen till målet skulle besöka en skräddare, vilket vi inte alls ville. Föraren var mycket envis, och till slut fick vi betala extra för att slippa gå in till den där skräddaren … (många år sen).

    • Gunilla Yourstone

      Hehe, jo det där med att lura upp turister är ju stort i Thailand. 🙂

  2. Skulle rekommendera icke sandaler för män också när det gäller skybars.Tips! Ingen förstår om du säger Arun Wat. Det heter Wat Arun.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *