Det börjar bli dags att summera Dubai-resan. Hela familjen är nöjda med resan även om vi inte kan låta bli att tycka att hela konceptet Dubai liksom är lite… speciellt ändå. Mer om detta här.

Idag ger vi våra bästa tips till vad man inte får missa att göra i Dubai.

Alva 14 år – bästa 3 tipsen

Burj Khalifa

Att åka upp i Burj Khalifa och utsikten därifrån var absolut en av höjdpunkterna, även om det där Afternoon Tea´t kanske bjöd på lite väl knasiga och halvläskiga rätter.

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Sheikh Zayed Moskén i Abu Dhabi

Utflykten till Sheikh Zayed Moské i Abud Dhabi var helt fantastiskt och ett måste för alla som åker till Dubai.

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Jeep-tur i öknen

Öknen utanför Dubai var underbart vacker och det var superkul att åka ut på en jeep-tur. Även om man fort blev lite åksjuk och det förstörde ju en del.

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Christofer – bästa 3 att göra

Afternoon Tea i Burj Khalifa

Afternoon Tea i Burj Khalifa var utan konkurrens det coolaste, bästa, mäktigaste vi gjorde under våra 4 dagar i Dubai. Och dyraste.

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Dubai Marina

Området Dubai Marina med alla sina skyskrapor och den konstgjorda creeken var klart häftigt. Detta område får man inte missa.

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Den orientaliska maten

Vi åt fantastiskt mycket gott i Dubai. Det gäller verkligen att inte fastna på hotellens restauranger och shoppingmallens mat-kedjor. Ute i det riktiga Dubai finns sjukt mycket god mat ofta dold i något halvsjabbigt hak så där. Bara att kasta sig in, våga och äta.

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Gunillas tre bästa

Afternoon Tea i Burj Khalifa

Bara att hålla med Christofer där. Armani Hotels Afternoon Tea var så sjukt kungligt, så det bräcker mycket vi varit med om på resa. Man blir ju gråtfärdig när man inser att det faktiskt finns människor som bara åker upp i Burj Khalifa, utan att prova detta.

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Sheikh Zayed Moskén i Abu Dhabi

Ja, det är en bit ifrån Dubai. Ja, det är lite råddigt att ta sig dit. Och ja det tar en heldag. För 2 timmar på plats i en moské liksom. Men denna moské platsar lätt på listan över världens vackraste byggnader. En av huvudanledningarna för mig att över huvud taget åka till Dubai och ett totalt måste.

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Soukerna och Dubai Creek

I sin enkelhet, en av mina höjdpunkter. Att promenera i soukerna, lukta på kryddor, låta en ivrig försäljare knyta en arabisk ”bordsduk” om huvudet på mig. Ta båten över till Deira och fler souker. En fläkt av något äkta i en plastig stad.

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Bonustips

Tipsen som inte platsade på någons topp 3 men som ändå är värt att göra.

Fontänshowen vid Burj Khalifa och Dubai Mall

Inte en världssevärdhet, men absolut något man ska passa på att se. Varje halvtimme från klockan 6 på kvällen och några gånger även dagtid, körs en fontänshow i den konstgjorda sjön mellan Dubai Mall och Burj Khalifa. Det finns gott om plats att se, så man behöver inte trängas eller komma i förväg och hålla en plats.

Åka längst fram i de förarlösa skytrainen

En liten mini-höjdarupplevelse liksom. Att stå längst fram i skytrainet ända från Dubai Marina och så upp mot Downtown och alla skyskraporna och suga i sig staden. Genomförs gärna på kvällen.

Att göra i Dubai - bästa tipsen

Alla våra inlägg om Dubai hittar du här.

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook och Bloglovin för mer reseinspiration i dina flöden.

 

4 Comments

 1. Elisabeth Kjellström

  Hej! Förstår inte hur era poster kommer upp på min tidslinje. Måste ändå passa på att kommentera bloggens mål. Är det inte helt galet idag att stimulera andra till resor med flyg, som tex till Dubai??? Med tanke på flygets negativa miljöeffkter. För mig är det oförståeligt och är intresserad av att veta hur unga människor tänker i denna fråga.
  Det vore ju en helt annan sak om det handlade om resmål, som kan nås via tåg. (Antar att ni inte åkte tåg till Dubai…)
  Det här är ett privat inlägg till er två bloggare. Hoppas ni vill ge mig ett svar på min undring.
  Vänliga hälsningar
  Elisabeth Kjellström

  • Gunilla Yourstone

   Hej Elisabeth. Om våra inlägg kommer upp i ditt flöde på Facebook, så har du förmodligen gillar eller följt vår sidan vid något tillfälle. Om du går in på vår Facebook-sida kan du avgilla/avfölja där.
   Flyget har negativa miljöeffekter och vi vill gärna uppmuntra till ett mer miljövänligt resande. Vi ökar vårt innehåll på bloggen av Europeiska resmål och skriver mer om tågresor. Vi klimatkompenserar även våra egna flygresor.
   Tack för dina synpunkter.

 2. Hej! Jättekul att läsa om er resa till Dubai! Vi ska dit om en månad…i värmen! Men vi har tidigare bott i grannländerna så det ska nog gå bra. Sist vi besökte Dubai var 1992 och jag tror vi bodde på det enda riktiga hotellet som fanns då. Vi känner ingen flygskam eftersom stålindustrin i Sverige står för utsläpp som motsvarar 175 miljoner Thailand-resor på ett år, och dom verkar inte heller skämmas för det. Det finns alltså andra och bättre sätt att kompensera för klimatet. Mvh Anna

  • Gunilla Yourstone

   Oj det kan nog bli varmt. Är nog en jätteskillnad nu motför 1992! 🙂
   Håller med om att klimatfrågan är betydligt mer komplicerad än om vi svenskar flyger på semestern eller ej.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *