Japp, det är helt korrekt uppfattat, nu har vi fått storhetsvansinne på allvar. Vi ger oss ut i kamp mot de stora drakarna Lonely Planet och Vagabond och slåss om att få utse bästa resmålen 2020.

Lonely Planet har frågat 100-tals reseexperter, influensers, journalister och branschfolk. Vi frågar bara oss själva.

Här kommer den. Supertrendiga listan för den som vill resa up to date nästa år. Enligt 4000mil.

Tyskland

Tyskland är superhett. Barnsligt lätt att nå från Sverige med tåg. Eller med vilket färdmedel som helst egentligen. Tyskland är gemütlich, det är omväxlande, allt från ruff storstad a la Berlin till korsvirkesbyar, slott och alper.

Bästa resmålen 2020
Bästa resmålen 2020: Neuschwanstein

Colombia

Colombia har gått från att vara livsfarligt till den hetaste destinationen i Sydamerika just nu, med vacker natur, regnskog, städer med kolonialarkitektur och  och karibisk kust.

Salento, Colombia

Nordirland

Storbritannien hypas på alla ledder. Utom just denna lilla del av den irländsk ön. Som alla tycks glömma bort, till och med nästan Brexit. Men 2020, det blir Nordirlands år, det. Tror vi.

Bästa resmålen 2020
Nordirland

Libanon

Nyhetens behag för Tel Aviv och Israel börjar lägga sig. Nu är det Libanon som gäller som ny fräsch uppkomling. Om inte de senaste dagarnas oroligheter eskalerar till något större och består. Man vet ju tyvärr inte i den här delen av världen.

Ukraina

2020. Året när vi alla börjar älska sovjetarkitektur, piroger och lökkupoler. Ukrainas turistinvasion har bara börjar tror vi. Med Tjernobyl och allt.

Läs om min dag i Kiev här.

Bästa resmålen 2020
Ukraina

Tanzania

Fantastisk safari, underbara stränder, berg och äventyr. Tanzania borde ligga på allas lista. Alltid. För visst borde Afrika och safari bli högsta mode i resevärlden snart, alldeles snart?

Bästa resmålen 2020
Bästa resmålen 2020: Tanzania

Läs våra inlägg om Zanzibar här.

Taiwan

Mycket i Asien börjar kännas som gringotrail. Alla har redan varit överallt. Då seglar Taiwan in som landet man inte ens tänkt på fanns. Med vacker natur och spännande städer.

Amsterdam

I åratal har Amsterdam skvalpat i bakvattnet av andra mer populära weekend-städer. Nu är det dags för Amsterdam att kliva farm och och ta fighten mot Paris, Berlin med flera.

Bästa resmålen 2020

Tobago

En lit glömd och undanskymd del av Karibien. Inga stora hotell, inga(eller få) amerikanska kryssningsturister. Kan det bli bättre?

New England

Okej, vi erkänner. Vi blev inspirerade av Lonely Planet här. Men varför nöja sig med Maine när man kan få hela New England? I höstskrud förstås.

Läs mina bästa tips till Boston här.

Vill du läsa om fler av våra resetrend-spaningar? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

13 Comments

 1. I Tyskland har jag besökt en del ställen från små byar till storstad, samt Amsterdam som tyvärr inte blev en favorit hos mig. Jag drömmer om Libanon, hoppas oroligheterna inte består eller förvärras. Förutom inre oroligheter finns ju också risken för krig mellan Libanon och Israel.. Ska se hur det verkar till våren/sommaren.
  Jag lägger gärna till Montenegro och Bosnien till trendlistan, då jag själv var där i somras och verkligen tycker att fler bör hitta dit 😊

  • Gunilla Yourstone

   Jag har tyvärr inte varit i Amsterdam än men tycker att staden verkar bubbla. 🙂
   Ja vi får se hur det går i Mellanöstern, alltid något elände på gång…

 2. Amsterdam? De ska väl höja skatt(er) för att dämpa turismen? Hoppas verkligen inte att det blir nya Paris, kan inte se Paris som något större föredöme.

  Men Tyskland, håller helt med. Sån bredd på det landet ett man baxnar! Så nära. Så omväxlande!

  • Gunilla Yourstone

   Ja vi får väl se vad som händer för Amsterdam. Tyskland är underskattat av många svenskar.

 3. Men jaaa! 😀
  Jag säger ja tack till Tobago, Nordirland, Ukraina och Libanon! Man kan kalla det storhetsvansinne, men jag tycker att ni prickar helt rätt inför 2020, det enda jag kan kan sakna är ett solresmål i europa.
  Vart skulle du åka i europa under sommaren 2020 för att säkra solen?

  • Gunilla Yourstone

   Oh solresor är ju inte riktig vår starkaste gren. Fast Libanon kan ju bli en solresa.
   Inte så trendigt kanske, men Grekland tycker jag är bäst för den klassiska solsemestern ändå.

 4. Taiwan lockar mig.
  Kanske någon gång framöver.
  Är ju Asienfrälst.

 5. Tyskland knep första platsen👏👏👏
  Jag håller med er – Tyskland har såå mycket att upptäcka!
  Jag har många ställen som jag vill komma till och även återvända till.- tex Cochem i Moseldalen, Trier med lämningar från romartiden, skidor i Garmish Partenkirchen, pittoreska korsvirkesstäder som Rothenburg ob der Taubern och Celle, storstäder med charm som Berlin, Hamburg och Munchen, fantastiska slott – Neuschwanstein är helt fantastiskt….ja det finns så mycket trevligt och vackert i Tyskland – och som Gunilla skriver så är det lättillgängligt!
  Oj vad sugen jag blev på en tur till Tyskland! Rack för inspiration!

  • Gunilla Yourstone

   Jag har ju bott ett år i Tyskland 93-94, så sedan kände jag på något sätt att Tyskland var gjort för min del. Ville se nytt. Men nu längtar jag tillbaka. 🙂

 6. Denna lista gillar jag! Tror definitivt på Tyskland, nära och har så överraskande mycket att bjuda på! Nordirland åker Peter till strax. Libanon låter intressant! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *