Strax före jul utkom resemagasinet Vagabond traditionsenligt med en lista över kommande års hetaste resmål. Vi älskar listor och kastar oss förstås över tidningen direkt.

dscf9227edited

Så hur ska en bra årets-resmåls-lista egentligen se ut?
Helt klart en blandning, tycker vi. Inte för mycket svenne-banan-resmål helt klart. En lista med Rhodos, Kreta och Alanya i topp gör ju ingen glad.
Fast inte för ovanliga resmål heller. Detroit och Düsseldorf är vi inte helt säkra på att vi orkar läsa om med alltför stort intresse.

En lagom blandning av några ställen som man själv redan varit på (så man får känna sig duktig och berest, liksom), några orter från den egna dröm-listan och så några outsiders, som man inte riktigt tänkt på innan, men som de smaskiga bilderna får en att för första gången överväga.
Så ser den optimala listan ut!

Hur gick det då för Vagabond i år? Är vi nöjda? Jo, faktiskt. Sri Lanka, Island och Andalusien är med på listan. Alla tre resmål som vi besökte under 2016. (man är ju SÅÅÅ före sin tid)
Lissabon, Rajastan och Slovenien, som ligger så oerhört mycket på vår lista just nu. Sedan Hawaii och Kirgistan som vi just nu börjar fatta att vi faktiskt kommer att besöka. Fast kanske inte under 2017…

Om vi skulle slå våra kloka huvuden ihop och utse några egna resmål, vad skulle det då bli?

Sri Lanka och Filippinerna skulle absolut vara med, de känns som resmål som håller på att slå igenom big time just nu.
Albanien. Vi tror att 2017 blir året då svenskarna upptäcker Albanien. Vi slänger in Transsylvanien också och Bosnien Hercegovina. För visst är det dags för Östeuropa nu?
Kyoto måste bara med, Gud så körsbärsblomningen bubblar här på bloggen.
Och Namibia, alltid Namibia.

2017 års storstad blir förstås Hong Kong.

Här hittar du Vagabonds lista.

IMG_2938edited

Välkommen att följa 4000mil.se på Facebook för fler resetips och reseberättelser.

 

Tags

6 Comments

 1. Marina

  Oj, oj, oj…2 av 25…ska jag beta av listan i Vagabond så har jag att göra!!! Jag som tycker jag reser mycket och ser så många olika platser. Bara att inse att det finns mycket kvar av världen, fast man måste ju inte se allt 😉

  • gunilla yourstone

   Ja 5 hade jag. Men det ska väl vara så, man ska ha lite att jobba på. ?

 2. Visst tror vi att det är dags för Östeuropa nu! Prisvärt och mycket att se! Vi gillar Albanien, Polen, Ungern och Tjeckien (som är mer än Prag) 🙂

  • gunilla yourstone

   Ja i den allt mer likriktade ”Mc Donalds-Starbucks-värld” vi befinner oss i känns det otroligt fräscht med löner som fortfarande har en bevarad särart. Och det hittar man i Östeuropa.

 3. Min ”önskelista” blir bara längre och längre för varje år, förstår inte hur jag hinna och ha råd med att att besöka alla dessa ställen. Har i alla fall äntligen fått till en långresa vi drömt om i många år så nu ska vi få uppleva några av de länder vi har på listan i alla fall. Det blir Sydostasien den här gången men jag är också väldigt sugen på Sri Lanka, Indien, Albanien, Bosnien…

  • gunilla yourstone

   Håller med, man får se det som ett livstidsprojekt att realisera allt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *