I sommar har jag unnat mig en vecka att bara vara i sommarstugan. Ofta brukar semesterveckorna försvinna till resor åt olika håll och det blir mest småsnuttar kvar till stugan.

Men i år har vi mer än så till stugan och just nu hela 9 dagar i följd. Vädret har tyvärr inte varit och ser väl heller inte ut att bli, det allra, allra bästa. Kylan och nordvindarna vill helt enkelt inte släppa taget i år. Först stressade det mig, men sedan kom jag på att detta var min chans att verkligen gå in i läsandet igen.

Jag har under långa perioder av mitt liv läst väldigt mycket. Men de senaste åren har läsandet av böcker minskat. Kanske för att jag satsat så mycket på bloggen? Det är svårt att få tiden att räcka till båda.

Men nu har jag laddat upp med massor av prima böcker som känns grymt spännande. Dessa läser jag i sommar.

Silvervägen av Stina Jackson

Jag läser normalt inte deckare. Tycker att de flesta svenska deckarförfattarna håller en pinsamt låg kvalitet. Bara Leif GW Person duger, om nu hans genre är deckare. Snarare kriminalroman kanske?

Men nu ska jag göra ett försök med denna bok som vunnit pris som ”Årets bästa svenska kriminalroman 2018”. Till på köpet utspelar den sig i Norrlands inland och under midnattssolens veckor. Kan det bli annat än bra?

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru

En Augustprisvinnare som jag missat. Måste omedelbart åtgärdas.

Bränn alla mina brev av Alex Schulman

Jag har grova fördomar om Alex Schulman som ytlig och ointressant. Men nu har min nya Facebook-grupp Snacka om böcker! så unisont rekommenderat denna bok, så att jag har bestämt mig för att faktiskt prova.

Ett jävla solsken av Fatima Bremmer

När man vet att man kommer att älska en bok liksom. Alla beståndsdelar finns där. Svenskt, kvinnoöde, dåtid. Och ännu en Augustprisvinnare. Den kastar jag mig över.

Tjärdalen av Sara Lidman

Sara Lidman gav jag mig på först i vintras. Ett mysterium eftersom hennes böcker på pricken passar in i den genre jag uppskattar mest. I sommar går jag vidare med hennes genombrottsroman Tjärdalen.

Läs också: Böcker som inspirerar till resa

Tags

6 Comments

 1. Har redan läst två av dina fem! Ett jävla solsken föll jag inte hejdlöst för, kan inte riktigt sätta fingret på vad det var men något klickade inte helt mellan oss. Men alltså; bra med inte fantastisk enligt mig. Bränn alla mina brev blev jag först och främst väldigt imponerad av bakgrundsresearchen inför skrivandet. Vilket enormt arbete det måste ha varit. Också snygg med hur han vevar ihop det hela till sin egen historia.

 2. Alex Schulman skriver bra. Jag tycker mycket om hans böcker om sin far: Skynda att älska
  Och om sin mor: Glöm mig.
  Sen gillade jag verkligen Ett jävla solsken – vilken fantastisk människa.

 3. Vilka intressanta boktips. Av dem har jag bara läst Ett jävla solsken. Den tyckte jag var helt otrolig, vilken häftig kvinna med den tidens mått. (Idag hade hon troligen fått några bokstäver som diagnos)

  • Gunilla Yourstone

   Ja den får riktigt bra recensioner överallt. Ser fram emot att kasta mig över den! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *