I somras skrev jag ett inlägg om vilka böcker jag tänkte läsa över sommaren. Av dessa 5 läste jag faktiskt 3. Så är det ofta för mig. Av en bokbeställning blir alltid några böcker kvar. Därför har jag också många olästa böcker i bokhyllan. Några blir lästa senare, när det är läge. Andra förblir olästa.

Silvervägen av Stina Jackson tyckte jag var riktigt bra. Och den var definitivt en perfekt uppladdning för vår stundande Norrbottensresa.
Ett jävla solsken av Fatima Bremmer gillade jag också. Medan Bränn alla mina brev av Alex Schulman faktiskt inte riktigt fångade mig. De två andra får stå kvar i bokhyllan och vänta så länge.

Hösten är redan här och jag har redan börjat beta av höst-bokhögen i stället. Bland annat på Frankrike-Italien-resan blev det en hel del läst. Dessa är det böcker jag läst och tänker läsa i höst.

 Ta itu av Kristina Sandberg

Jag gillade verkligen Kristina Sandbergs triologi om Maj, Att föda ett barn. Jag minns att jag tänkte när jag läste dem, att så skulle jag också vilja skriva. Nu har jag fått klart för mig att det finns en tidigare bok av Kristina, som handlar om vår mamma-generation. Kvinnorna som frigjorde sig ”i hemlighet” under 70-talet i skuggan av den mer progressiva kvinnorörelsen, grupp 8 osv. Med de små stegen. Den där kvällskursen, det lilla självförverkligandet utanför hemmet. Just nu håller jag på med den.

Jag for ner till bror av Karin Smirnoff

Denna bok läste jag under Frankrike-Italienresan i september. Och det var längs sedan jag blev så imponerad av ett språk och en berättarteknik. Förstås har jag nu köpt uppföljaren Vi for upp med mor också och ska läsa den så snart som möjligt.

Hjärnstark av Anders Hansen

Sedan jag lyssnades på Andres sommarprat i somras har jag velat läsa boken. Nu ligger den äntligen här bredvid mig på skrivbordet. Kanske startar jag läsningen redan idag på tåget på väg ner till Gävle.

Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris

En bok som figurerat i min nya Facebook-grupp om böcker. Så höga förväntningar på den.

En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie

Denna bok känns superspännande att kasta sig över. För den har jag fått i födelsedagspresent av Alva. Särskilt utvald för mig. Kanske blir det under flygresan till Hong Kong?

Ja men det var väl de böckerna jag hade tänkt hinna med i höst. På resor och i andra sammanhang. Vad läser du i höst?

Tags

6 Comments

 1. En halv gul sol ligger högt upp på min lista just nu över böcker jag vill läsa, detta efter att ha läst Americanah som jag tycker var riktigt bra! Så tipsar om den sen när du läst dessa! 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Tack för tips, då ska jag prova den efteråt. 🙂

  • Jag verkligen älskade En halv gul sol då den kom. Sen hade jag höga förväntningar till Amerikanah, som jag inte gillade alls och fick tvinga mig själv att läsa ut. Har funderat lite på att läsa om En halv gul sol, ska kanske ta tag i detta. Läser ofta om böcker jag gillar.

   • Gunilla Yourstone

    Åh spännande att du läser om. Det har jag bara gjort med några få böcker i mitt liv. Typ sånna som betytt massor och förändrar mitt liv. Och Per Anders Fågelström också, när jag bodde på söder måste jag läsa om dem. 🙂

 2. Josefin

  Läser lättlästa feelgoodromaner om kärlek å sånt. För det har jag en drös av som ligger och väntar… Det kanske blir en och annan deckare med.

  Hjärnstark läste jag i sommar, och den var riktigt bra. Man får så många tankar när man läser!

  • Gunilla Yourstone

   Jag såg faktiskt Anders Hansens tv-program ”Min hjärna” igår också. Han är himla bra alltså! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *