Vilka är egentligen de allra vackraste och mysigaste små städerna runt Comosjön? Vi gjorde jobbet, luffade runt på sjön en hel dag och undersökte alla små gobitar med hermetiskt precision. Så här kommer de, Comosjöns sötaste städer.

Varenna

Var ska vi bo under vår vistelse vid Comosjön? Vi väljer in i det sista mellan Varenna och Bellagio. Båda små veritabla gräddbakelser till småstäder. Charmig, vacker bebyggelse, serveringar med vattenkontakt och solnedgångsläge. Varenna förlorade slaget, det blev i Bellagio som vi bokade oss ett litet rum. Men frågan är om vi inte ångrade oss lite, lite på plats. För Varenna är lite modestare, lite mindre komplicerad, inte så stor på sig liksom. Enklare att ta sig ann och inte ett dugg högfärdig. Och samtidigt smidigare. eftersom järnvägsstationen ligger i Varenna.

Kommer vi tillbaka, så bor vi nog här.

Trevliga hotell i Varenna hittar du här.
Bellagio

Traktens skönhet och det vet hon om. Belägen längst ute på en udde mitt i sjön. Grandiosa hotell med anor från förra sekelskiftet. Privata villor. Alléer på raka led vid vattnet. Tingeltangelbutiker bredvid Gucci. Uteserveringarna på rad mot bryggorna och vattnet. Men lite stramare. Inte det vänliga, avslappnade Italien som vi lärt känna på tidigare resor. Utan lite dyre, lite högfärdigare och lite, lite mer turistfälla ändå?

Trevliga hotell i Bellagio hittar du här.Menaggio

Menaggio är det främsta turistorten på västra sidan av sjön. Här har man inte kvällssolen, men jag besöker listigt  staden tidig förmiddag i stället. Piazzor i morgonsolen. Caffeer med morgonkaffet framdukat. Men inga uteserveringar i direkt sjöläge.

Trevliga hotell i Menaggio hittar du här.
Lenno

Lenno väljer du om du vill vara lite avsides från kommersen. Här råder lugnet. Inga stora flotta hotell, några få restauranger. Privata villor och trädgårdar.

Trevliga hotell i Lenno hittar du här.
Tremezzo

Tremezzos främsta dragplåster är lyxhotellet Grand Hotel Tremezzo.

Alla Comosjöns små städer har nog en egen Trädgård. En sån där verkligt speciell och känd med inträden och massor av amerikaner i kö. För mig räcker det med en trädgård och det är på Villa Charlotta i anslutning till Tremezzo mitt val faller.

Trevliga hotell i Tremezzo hittar du här.

Villa CharlottaGillar du också Italien? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

 

Lämna en kommentar