För någon vecka sedan bokade vi en resa till Jordanien över påsk.

De billigaste biljetterna till Amman, Jordaniens huvudstad, såldes av Ukraina Airlines och gick via Kiev i Ukraina. Ca 3000 kr för en tur-och-retur-biljett.

Det var faktiskt nära att vi bokade där ett tag.
Men vi är ju lite kluriga av oss. Och har dessutom börjat bli sugna på Kiev och framför allt Tjernobyl. Dessutom vill man ju minska sitt flygande. Göra lite färre och längre resor, snarare än en massa korta weekends.

Så varför inte stanna till lite längre i Kiev än de 2 timmarna och 45 minuterna som föreslogs i flygrutten?

Så vi söker på en multi-city-biljett i stället.

Och det går naturligtvis utmärkt att stanna två nätter i Kiev i stället för 2 timmar och 45 minuter. Bara det att då kostar samma fyra flighter 4200 kr i stället.

Så nu undrar vi nyfiken ”Varför det?”

Enkelbiljetter är ju oftast nästa lika dyra som tur-och -retur. För att man räknar med att få köra tillbaka med en tom plats i så fall. Är det enligt samma princip multi-city också är dyrare? Det skulle vara intressant att få svar om någon av er läsare vet varför det är så?

Nåväl, vi bokade multi-city ändå förstås. För att vi, när vi väl börjat tänka tanken verkligen vill till Kiev och Tjernobyl. Nu när vi väl börjat tänka tanken. Fast nu blev det inte så där fynd-billigt alls längre, förstås.

Jordanien

Tags

3 Comments

  1. Den billigaste biljettypen (hos PS) tillåter inte stop-overs alls. För att göra ett stopp så blir det en annan bokningsklass = högre pris. Det skiljer sig mellan olika flygbolag om/hur länge de tillåter stop-overs. Har inget att göra med enkelpriser.

    • Gunilla Yourstone

      Fast varför tillåts det inte i den billigaste klassen liksom? Det är ju samma sträckor som ska flygas?

  2. De billigaste flygbiljetterna har ju alltid många olika restriktioner hos alla flygbolag, som du säkert märkt tidigare. Vanligast är ju att incheckat bagage inte ingår. Restriktionerna gör att bolaget kan tjäna pengar på den typ av biljett som resenärer egentligen vill ha.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *