Den ena flygbiljetten som kostar 1000 kr. Om planet går i tid tajmar det perfekt men om det skiter sig missar jag planet till Agadir i kväll. Den andra flygbiljetten som kostar 600 kr och som ger 6 timmars väntan på Arlanda.

Norrlänningens eviga dilemma. Hängslen och livrem blir det. Som vanligt. Att missa plan är inte kul.

Så nu sitter jag här efter en, möjligen halvfull flight från Umeå.  Man undrar ju hur det ska gå för Norwegian, ganska vanligt med halvfulla plan när man väljer dem inrikes. Fast som norrlänning vill man ju ha Norwegian kvar, vågar inte ens tänka på vad flygpriserna skulle hamna på annars, utan konkurrens till SAS.

Man undrar ju om ryktet spritt sig från KLM om min magsjuka i vintras. Det är verkligen TOMT runtomkring just mig!

Jag har med mig datorn, har hittat en trevlig vrå med gott fika och passar på att vara lite nyttig i några timmar. Det finns ganska många trevliga vrår faktiskt på Arlanda, som man kanske inte tänker på om man alltid anländer just in time.

Det finns några fler inlägg från Prag-resan som skriker efter att bli skrivna. En intervju med mig, vars frågor behöver besvaras innan jag åker ikväll. Vår första artikel på engelska för en utländsk blogg håller på att skrivas och har en deadline nästa vecka. Christofer fixar med den, men jag har lovat att korrläsa.

Eller så lyssnar jag bara på några avsnitt till av min nya favoritpodd: Mark & Jonas. Skrattade så tårarna rann åt det extrainsatta avsnittet om Svenska Akademin på väg ner.

Jag ska åka på pressresa till Agadir i Marocko några dagar. Christofer stannar hemma och jobbar och tar hand om mina barn. Inte för att det är så mycket att ta hand om längre, tonåringar som de är, men det ska ju ändå finnas någon där, lagas mat och skjutsas till en ridning.

Jag har varit och fingrat på den där nya direktflighten till Agadir med AirArabia hela vintern. Riktigt bra priser som börjar under 1000-lappen för en enkel resa. Antingen som typ en weekend i Agadirområdet eller som en enkelbiljett som start på en riktigt rejäl rundresa i Marocko. Nu blev det en pressresa i stället.

Känns jättespännande. Marocko är verkligen ett av de där länderna som omges med någon form av sagomystik fortfarande, även om man rest och sett så pass mycket ändå. Och maten! Jag säger inget mer.

Vi ska bo på  hotellet Hyatt Place Taghazout Bay som ligger vid den lilla byn Taghazout, 3,5 mil norr om själva Agadir. Funkis och stilrent, ser mycket trevligt ut.

Hyatt Place Taghazout Bay
Hyatt Place Taghazout Bay

Efter Agadir ska jag stanna till hos mina föräldrar i Gävle över helgen. Om det är något som jag har svårt för här i världen, så är det att packa för två, helt olika destinationer samtidigt. Agadir med 32 grader i morgon och ett fortfarande vintrigt (tror jag?) Gävle. Det blir tilt i hjärnan på något sätt och slutar väl med att att jag i stället glömt något självklart som tandborsten eller så.

Det blir definitivt några livstecken från Agadir de närmaste dagarna i form av foton på Facebook och Instagram. Och om jag hinner, en utförligare rapport från resan på söndag.

På väg igen. Den mätta dagen blir ju liksom aldrig störst.

 

6 Comments

  1. Kan rekommendera en promenad runt Halmsjön vid nästa långa Arlanda stopp. Skönt att komma ut lite. Ca 6km tor från terminalen.

  2. Önskar en fantastiskt trevlig resa! Önskar SÅ att jag kunde ha åkt med er. Ni verkar vara ett riktigt härligt gäng. Här är det jobb (stand by ) som gäller tyvärr…. ser fram emot uppdateringar kram

  3. Trevlig resa! Ska bli spännande att läsa om längre fram 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *