Vaccin som kommer med hopp

Visst är det något i luften nu?
Ja, smittspridningen är fortsatt hög och IVA-avdelningarna fulla av folk. Det är inte över på något sätt. Men känslan av hopp är ny och känns så stark att man nästan kan ta på den. Fler och fler i ens närhet är vaccinerade. Min pappa har, som jag tidigare skrivit om, fått båda sina sprutor för ganska länge sedan nu. Sonen har fått en tid för första sprutan. Och Christofer är uppgraderad av sin läkare till riskgrupp, så hans tid kommer snart.

Hopp i en dyster värld

Ensam hemma för första gången på väldigt länge

Man har tänkt mycket på att man inte kunnat resa på länge nu. Varken i jobbet eller privat. Men det jag inte tänkt på är att jag inte varit ensam hemma (alltså inte mer än några timmar på dagen) under samma period heller. Vi har kamperat här tillsammans i radhuset, jag och Christofer. Sida vid sida. Jag har gått in några timmar på jobbet då och då. Christofer likaså. Och åkt till sin lastbil ibland. Men annars. Vi två tillsammans alla dygnets timmar, alla dagar. Vi har nästan suttit ihop. Varannan vecka med barnen hemma också. Barnen har vi också fått njuta av mer än någonsin eftersom de också minimerat sina sociala aktiviteter.

Men igår kväll klev Christofer på nattåget söderut för ett jobbrelaterat uppdrag. Och jag blir ensam hemma i en vecka. Det känns väldigt konstigt och tomt.

Och min nya hobby då?

Ja men minns ni granen som föll i stugan i höstas? Den följdes av fler träd vid nästa oväder. Inte mindre än 8 fullstora träd har vi liggandes på vår stugtomt efter vinterns stormar.

Tallen ni ser till höger ligger nu också ner. Och en gran ligger över den röda vedboden.

Jag har fått en motorsåg av Christofer i present och själv köpt till alla gadgets i form av skyddsutrustning, samt fått en kurs av en mycket erfaren bybo.

Skärmklipp från min Facebook i november

Min nya hobby kommer under våren att förvandla dessa fallna träd till finfin brasved i prydliga staplar. Och jag känner på mig att jag kommer att bli helt biten av det här och vilja såga av och ner allt jag kommer över.

För den som som äger en motorsåg ser alla problem ut som ett fallet träd.

Som min kollega så fint travesterade härom dagen.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *