Det har blivit många dutt-resor på sistone. Hemmet har återigen blivit en avstjälpningsplats mellan resorna. En tvättmaskin och en plats att tömma och återigen fylla väskorna på.

Först Hälsingland-Gävle, sedan Ammarnäs och nu Dalarna. Stugan däremellan förstås.

Tonfisk, färskpotatis, sparris och limeaioli. Det funkar.

Vädret har varit varmt för Västerbotten. En grundvärde som inte brukar infinna sig förrän sent på sommaren. Det är härligt. Och oroande.
Jag har jobbat från stugan. Kapat vidare på mina fallna träd på kvällarna.


En ekorre väcker oss genom att rassla upp och ner på stugan träpanel utanför sovrumshörnet om mornarna. Samma gynnare som har skalat sina kottar på lill-stugans förstubro kanhända. En kanin tycks bo under samma lillstuga. Flugsnapparna däremot verkar färdiga med hus- hem och banuppfostringsfasen i livet, har sålt och flyttat ut holken. Lämnat nyckel på trappan. Typ.

Vi har paddlat kajak också förstås. På havet och badat från vår ö, Grisselklubben. I min kajak bor en stor groda, så jag har lånat en av barnens.

Grillat, promenerat och allt det där som man gör i en stuga, har vi också gjort. Lyssnat på Sommar i P1. Fredrik Steen, hundcoachen, får mig att gråta, precis som hans mamma grät i köket om kvällarna. Lite otippat för jag trodde ju att han skulle prata om hundar. Det gör han ju också, men inte bara.

Men nu som sagt, bär det av igen. Vi ska ta igen det där med Dalarna.

2 Comments

    • Gunilla Yourstone

      Tack! 😊
      Ja jag har sett den, ser fint ut, men ligger lite ”off” mot hur vi tänkt åka. Vi får se.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *