Sånt här väder som vi fick i helgen, det ska man egentligen inte kunna ha så här långt norrut redan till midsommar. Om det sen beror på obehagliga klimatförändringar eller ren bondtur, det vet man ju inte förrän efteråt. Strålande sol alla tre dagarna i långhelgen i alla fall och höga härliga temperaturer ända ute vid kusten där havet normalt kyler på ganska bra så här tidigt.


Vi har förstås tillbringat helgen i vår stuga vid havet i Järnäsklubb.

Jobbat med vårt stugprojekt, promenerat, slappnat av i solen, ätit typiskt midsommarmat, västerbottenspaj, sill och sommarsallader.


Dock har det blåst en del. Som tur var för oss, från ett väderstreck som inte kommer åt oss, som vår stuga är belägen, men ute på havet har det gått vita gäss stundtals.

Men igår kväll mojnade vinden äntligen, och vi fick plocka ut kajakerna och ta första turen tillsammans. Annars är det bara jag som varit ute och tjuvpaddlat i år. Vi fick en nästintill spegelblank kväll ute på havet, gick i land på en ö  där en hare visst sommarbor i år. Och rätt vad det var slog jag till och premiärbadade också, fastän det bara var den 21:a juni! 

8 Comments

 1. Vilka härliga bilder! Perfekta förutsättningar för att gilla Sverige nu 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Tack! 🙂
   Ja vissa år har sommaren inte ens börjat vid det här laget och nu har man fått så mycket sommar redan så det känns som att det borde vara augusti!

 2. Härliga bilder och grattis till en fin midsommarhelg! 🙂

 3. Åh vad ni ser ut att ha haft det bra! 🙂

 4. Marianne

  Så härligt och vilka fina bilder
  Ja det blev en midsommar att minnas i dessa tider. Vilket väder !

  • Gunilla Yourstone

   Ja tänk att det kunde bli så fint till midsommar, det är man inte van vid. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *