Jo vi lämnade ju en liten cliffhanger där innan resan till Schweiz. Om något som vi hade köpt och som hade, i alla fall en liten, koppling till resor. Vi fick in kreativa förslag på både husbil och drönare, som det vi hade skaffat oss.

Bra förslag, men nej inte denna gång. Vi har köpt oss 4 stycken kajaker. Tillräckligt många för att vi som normalt är här ute i sommarstugan ska kunna vara ute och paddla samtidigt.


Vi är ju inga båtmänniskor. Alls faktiskt. Och skärgården här ute är så grund av landhöjningen och full av grund och stenar att jag får ångest  bara jag tänker på att försöka styra en båt här. Så det har aldrig känns aktuellt. Men däremot har jag drömt om en kajak alla de 5 somrar vi varit här ute.

Enkelt, naturnära, tyst.


Men vi har dragit oss lite. Kajaker kostar ju en slant ändå. Ska man satsa på begagnat? Vilket typ ska man ha? Osv. Tills vi till slut bara tröttnade på oss själva och vårt velande och köpte 4 stycken kajaker på XXL. En stabil, nybörjarkajak med roder.

Vi hämtade, packade upp och sjösatte dem den 7:e juli, direkt efter Schweizresan. Sen har vi varit nere i Gävle. Men vi får återkomma med ett smaskigt kajak-inlägg när vi börjat göra turer längs kusten.

Kajak. Även på Trulles bucketlist.

Läs också: Varför har man egentligen en sommarstuga?

Fler inlägg om vår sommarstuga i Järnäsklubb hittar du här.

 

10 Comments

 1. Flytvästar!

  • Gunilla Yourstone

   Precis. Detta var när vi ställde in pedaler osv i lillviken med 1 meters djup. Samt fotade för inlägget.

 2. emolis

  Låter härligt! Hur gick det förresten med Trulle? Är han frisk igen?

  • Gunilla Yourstone

   Trulle har varit ner till Sundsvall ingen och gjort en biopsi. De kunde utesluta den mest aggressiva formen av tumör direkt. Nu väntar vi på provsvar om det kan vara någon annan form av tumör. Annars är det en infektion som börjat i typ en sticka eller något som fastnad i halsen och sen spätts på av munbakterier.
   Svaret bör komma vilken dag som helst nu, så vi håller tummarna för Trulle.

 3. Jag antar att du tar på flytväst när ni paddlar ut på riktigt.

 4. Marianne

  Mycket bra investering !

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är underbart att vara ute. Kvällen igår var magisk med ett spegelblankt hav.

 5. Vad kul!!! (Även om jag hade gillat husbil liiite mer, hehe ;))

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *