Tre timmars bilväg från närmaste mänskliga livstecken, beläget på canyonkanten och med utsikt över en av världens maffigaste solnedgångar.

Vilken dag som helst i veckan, skulle vi vara beredd att lämna allt vi har här hemma och utan att se oss om bara ge oss av tillbaka till denna plats.
Detta är utan konkurrens vår allra mest maxade boendeupplevelse någonsin på våra resor.
Vi tycker synd om alla som inte får möjlighet att uppleva Fish River Lodge  någon gång i livet.

Fish River Lodge ligger i allra sydligaste delen av Namibia, direkt vid Fish River Canyon, världens näst största canyon efter Grand Canyon i USA. Ägaren som enligt uppgift ska tillhöra Rockerfeller-klanen, äger också stora landarealer i området, vilket gör att lodgen kan erbjuda unika möjligheter att utforska och köra eller vandra ner i canyonen. Vilket normalt är förbjudet utan ett speciellt utfärdat  mydighetstillstånd att genomföra  hela den 5 dygn långa vandringen genom canyonen i sin helhet.

DSCF0960edited

Vi bor här 2 nätter i början av augusti 2011 och tillbringar dagen däremellan med dels en jeep-tur ner till floden längst ner i canyonen och dels en ”sundowner”, dvs en solnedgångstur till en plats en bit bort från hotellet där en buffé med snacks och vin dukas upp åt oss medan vi följer solens väg ner på himlen.

IMG_2478edited IMG_2480edited

Jeep-turen får nog betecknas som ett måste, medan solnedgångsturen går att skippa. Solnedgången är ännu vackrare att iaktta från lodgen!

Lodgen består av dels en huvudbyggnad med restaurang samt bardel, samt ett utedäck och en pool, som åtminstone under denna del av året inte är att tänka på att bada i.

IMG_2456edited DSCF0921edited

Dels 20 st fristående cabins med fantastisk design, från-golv-till -tak-fönster mot utsikten,  ute- (och inne-) dusch, egen altan, samt möjlighet till att under den varma årstiden bädda utomhus under stjärnorna.

DSCF0750edited DSCF0744edited DSCF0785edited DSCF0939edited

Alla byggnader är uppförda 20 meter från canyon-kanten och med ostört läge i förhållande till varandra.

DSCF0964edited DSCF0757edited

IMG_2453edited IMG_2520edited

Boka Fish River Lodge här.

7 Comments

 1. Men mäktigt! Och barnfritt! 😉

 2. Där har jag också bott!! Visst är det fantastiskt! Och jag håller med, bästa solnedgången.//Cathinka

  • gunilla yourstone

   Vad kul!!
   Visst är det ett fantastiskt ställe? Vi bara måste tillbaka någon gång.
   mvh Gunilla

 3. Pingback: Fish River Lodge - en världsunik upplevelse | 155 cm utmanar världen

 4. Oh ja Fish river canyon är underbart. Vi bodde dock i närheten på en annan lodge. Alte Kalkofen. Hade inte er fantastiska utsikt men maten och coolness faktorn låg i topp.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *