Alltså, jag kan vara ganska grundlig ibland. Och nitisk. Vaos Windmill hittade jag en kväll under en av mina många vindlade utfärder längs någon av booking.coms alla irrande, drömmande stigar. Ett sånt ställe glömmer man inte. Ett sånt ställe glömmer jag inte.
Innan jag ens bokade flygbiljetten till Milos kollade jag så att kvarnen var ledig. Om den inte varit det hade vi nog åkt till en annan ö. Det är väldigt jag att tänka så. När jag verkligen vill ha något, då vill jag ha det. Och får jag det inte då väntar jag hellre med att åka till ett annat år.
Kvarnen var ledig, Milos bokades och sedan förflöt nästan 11 månader. Nu är vi här. Vi har stämt träff med mr Giorgos på parkeringsplatsen mitt i Tripiti. Vid det pyttelilla kapellet. Vi är på plats en kvart innan första check-in tid. Hänga på låset! Utnyttja tiden!
En obefintlig grus-stig leder runt kullen på toppen av byn. Och där är den!

Vår väderkvarn ligger helt avskilt från omvärlden. Den syns från halva ön, men ingången är snudd på omöjlig att finna om man inte vet var man ska leta. Med utsikt över hela Milos inlopp, byns ståtliga kyrka och solnedgången. Den är vitkalkad och charmigt inredd med gamla möbler och detaljer. Vi har flera uteplatser, samtliga med utsikter över havet och evigheten. I kylskåpet finns frukost inköpt åt oss. Bröd, ost, skinka, juice och ägg. Och lite lokalt vin. Fast det är nog inte tänkt som frukost.

Kvarnen som är byggd 1860 består av tre våningar, med allrum (i vårt fall dressing-room, vad ska man med ett vardagsrum inomhus till när hela Grekland finns som ett enda stort vardagsrum där ute?) längst ner och två sovrum på de övriga planen.

Tvärs över den insynssyddade stenlagda uteplatsen ligger ett ”uthus” med kök och badrum.

Näst efter Fish River Lodge i Namibia, som fortfarande intar en särställning bland alla ställen vi bott på, är detta vara vårt bästa boende någonsin.

Här kan du boka Vaos Windmill.

Se vår film från från Vaos Windmill här.

Vaos Windmill på Milos
Vaos Windmill på Milos
Vaos Windmill på Milos
Vaos Windmill på Milos
Vaos Windmill på Milos
Vaos Windmill på Milos

Välkommen att följa 4000mil på Facebook och Instagram för mer reseinspiration i dina flöden.

8 Comments

 1. Men vilket coolt boende! Och oslagbar utsikt ser jag!! 🙂

 2. Hm… jag har ju tänkt att vi inte ska åka till Grekland på ett tag eftersom vi redan har varit där ganska många gånger. Men så ser jag dina bilder och vill genast, utan att ens rådfråga familjen, boka en resa till Milos. Fast bara om jag får bo i väderkvarnen förstås 🙂 Vilken otroligt utsikt!

 3. Vilket coolt ställe! Nope, det glömmer man inte!

  Kram Lena

 4. Mait Dahlgren

  Wow vilket boende!
  Fast… sängarna ser så där Grekiskt hårda ut. Något jag tyvärr har svårt för.
  ( Är väl yrkesskadad då jag säljer sängar på Ikea…hihi)
  Men den där utsikten….det finns nog en risk att man blir sittande där med lille Tage i knät… 😀
  Är i gång och planerar en resa just till Milos i mitten av september. Så läser din/er blogg med stor GLÄDJE!

  • Gunilla Yourstone

   Minns faktiskt inte hur sängarna kändes. Funkade i alla fall.
   Helt klart, du bara måste bo i denna väderkvarn. Vi längtar ständigt tillbaka. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *