Känslan när man hittar platsen där allt stämmer. Ofta är det svårt att riktigt sätta fingret på vad det är. Men Baska Voda tar oss allihop med storm.

Vi anländer i solnedgången. Vår GPS leder oss till en avsats högt ovanför havet. En smal trappa med gatunamnet till vårt guesthouse leder nedåt. Det  blir lite springande upp och ner för trappan innan vi hittar rätt. Det visar sig att vi ska parkera nere på kajen. Väskor ska släpas. Många trappor både utomhus och inomhus innan vi och vårt bagage är på plats. Allt medan solen vandrar och gör sitt vanliga jobb. Vi möter Baska Voda i rosa nyanser. Klapperstenstränder, strandbarer. Spegelblankt hav. Lagom många restauranger. En plats där livet går sin gilla gång. Avslappnat. Inte turistfritt, men långt i från hysteriskt.
De smått surrealistiska bergen strax bakom. Som en Musse Pigg-kuliss. Man väntar bara på att den ska fällas ihop som en solfjäder.

Och så till sist våra balkonger högst där uppe. Med fri sikt över Baska Voda, adriatiska havet, solnedgången och ön Brac.

Villa Gradina Baska Voda Villa Gradina Baska Voda Villa Gradina Baska Voda Villa Gradina Baska Voda

Villa Gradina Baska VodaVilla Gradina Baska Voda

Villa Gradina Baska VodaVilla Gradina Baska Voda

Vi känner oss faktiskt övertygade om att vi hittat den absolut charmigaste delen av Baska Voda, där vi bor precis norr om småbåtshamnen och inom detta område kan vi inte föreställa oss att det finns ett annat boende med bättre utsikt än Villa Gradinas lägenheter på översta våningen.

Länk till Villa Gradina här.

Villa Gradina Baska Voda

Villa Gradina Baska Voda karta

8 Comments

  1. Alltid fantastiskt fint vatten i Kroatien! I just Baska Voda har vi inte varit.

  2. Underbar plats! 🙂

  3. Vilket vatten!! (Och utsikten går inte av för hackor den heller)//Tinka

  4. Annette

    Älskar Baska Voda…kärlek från första ögonkastet. Bodde på Villa Bonaca…2 stora lägenheter med 100 kvm balkong…med utsikt över havet…Nu har vi varit säkert 4 gånger…

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *